Η πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας στο Παρίσι μιλά για την κατάσταση που επικρατεί

«Όντως δεν έχει αναγνωριστεί κάποιος Έλληνας ανάμεσα στα θύματα...»

 Η Σάσα Θεοδωρίδου, Πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Παρισιού και περιχώρων μίλησε «Στα καλά καθούμενα» για την κατάσταση που επικρατεί στην Γαλλία μετά την τρομοκρατική επίθεση, τα στοιχεία που έχει για το αν υπήρχαν Έλληνες στα τρομοκρατικά χτυπήματα, αλλά και το «δίκοπο μαχαίρι» του Porte Ouverte, των κατοίκων δηλαδή που ανοίγουν τα σπίτια τους σε όσους χρειάζονται βοήθεια.

«Ο γαλλικός πληθυσμός ιδιαίτερα εδώ στο Παρίσι είναι ιδιαίτερα τρομοκρατημένος. Δεν έχω βγει έξω από χτες για να δω τι γίνεται στους δρόμους, όμως από τη στιγμή που έχει κηρυχτεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο κόσμος δεν θα βγει έξω παρά για να αγοράσει, αν το χρειάζεται και εκείνο, το ψωμί του. Εκτός από αυτό απαγορεύεται η κυκλοφορία στους δρόμους. Όλα τα δημόσια κτίρια είναι κλειστά, όλα τα σχολεία είναι κλειστά.

Όντως δεν έχει αναγνωριστεί κάποιος Έλληνας ανάμεσα στα θύματα, όμως δεν ξέρουμε ακόμα τίποτα στην πραγματικότητα. Είναι επιφυλακτική γιατί τα θύματα στο θέατρο Bataclan δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα, δεν έχουν αναγνωριστεί. Είναι κομμάτια. Ελπίζω και εύχομαι ότι δεν θα υπάρχουν Έλληνες. 

Στην κοινότητα έχουμε καταγεγραμμένες 1.700 οικογένειες. Δεν θα πει ότι είναι αυτός ο ελληνισμός. Μπορεί αν είναι πέντε φορές παραπάνω, διότι υπάρχουν για παράδειγμα φοιτητές που δεν έρχονται στην κοινότητα.

Ξέρω πάρα πολύ καλά ότι είναι πάρα πολύ επικίνδυνο το να δέχεσαι αυτή τη στιγμή, να ανοίγεις την πόρτα σου και να προσπαθείς να προστατεύσεις κάποιον, διότι αυτός ο κάποιος μπορεί να είναι φυγάς από αυτούς που έχουν κάνει τις ενέργειες. Είναι δίκοπό το μαχαίρι.»