Η νέα Ελληνική ταινία του Γιώργου Χωραφά!

Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα και στην Ελλάδα!

 Η αγγλικής παραγωγής ταινία «Papadopoulos & Sons» μιλά για την οικονομική κρίση του σήμερα. Ο πρωταγωνιστής της ταινίας, Χάρι Παπαδόπουλος, (Stephen Dillane) γεννήθηκε στην Κύπρο από πολύ φτωχούς γονείς και πήγε στην Αγγλία όταν ήταν ακόμη μωρό.

Κατάφερε να χτίσει μια αυτοκρατορία προμηθεύοντας τα σούπερ μάρκετ όλου του κόσμου με ελληνικές λιχουδιές, όπως ταραμοσαλάτα, τζατζίκι, φέτα, κ.α. Τα έχει όλα – πλούτη, πρεστίζ και βραβεία για την κίνησή του στον επιχειρηματικό χώρο.
Τότε όμως, η οικονομική κρίση χτυπά. Οι βρετανικές τράπεζες ανακαλούν τα δάνεια που έχει πάρει, αφήνοντάς του 300 εκατομμύρια λίρες σε χρέη. Τα έχασε όλα – σπίτι, επιχειρήσεις, πλούτη, στάτους – εκτός από ένα παλιό εστιατόριο με fish and chips.

Η τράπεζα δεν μπόρεσε να το κατασχέσει γιατί ανήκει 50-50 σε αυτόν και τον αδερφό του, Σπύρο Παπαδόπουλο (Γιώργος Χωραφάς ), με τον οποίο έχουν να μιλήσουν χρόνια. Χωρίς να έχουν επιλογή, ο Χάρι, τα τρία παιδιά του και η πιστή κουβερνάντα της οικογένειας, αναγκάζονται να μετακομίσουν με τον έξω καρδιά «Θείο Σπύρο» πάνω από το εγκαταλειμμένο εστιατόριο. Μαζί, προσπαθούν να στήσουν το μαγαζί πάλι από την αρχή. Η ταινία είναι γεμάτη από ελληνικά στοιχεία.

Δείτε το βίντεο