Η Νανά Παλαιτσάκη μίλησε για το χωρισμό της!

Χωριστούς δρόμους ακολουθούν πια στη ζωή τους η Νανά Παλαιτσάκη και ο Άλεξ Κρητικός.

Το γνωστό ζευγάρι που γνωρίστηκε μέσω Facebook, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την γνωστή δημοσιογράφο.Νανά Παλαιτσάκη, μάλιστα, που πριν από λίγο καιρό είχε εμφανιστεί με τον σύντροφό της στο “Μίλα” ανακοίνωσε το χωρισμό της στο προσωπικό της blog, όπου ανέφερε πως έχει περάσει αρκετό χρονικό διάστημα από τότε που χώρισε και μίλησε στην εκπομπή “Μεσημεριανή Μελέτη”, για τη νέα κατάσταση που επικρατεί στη ζωή της.

Δες όλα όσα έγραψε για το χωρισμό της:

“Εγώ ποτέ δεν έμαθα να κρύβομαι πρώτα από τον εαυτό μου και μετά από σας. Πίστευα και πιστεύω ότι η επικοινωνία που έχουμε χτίσει μαζί τα τελευταία 23 χρόνια βασίζεται στην ειλικρίνεια. Χαρακτηριστικό μου γνώρισμα είναι ότι αυτό που μου συμβαίνει δεν μπορώ να το κρύψω ούτε από τον φακό της τηλεόρασης. Δεν μπόρεσα ποτέ να παίξω “ρόλο”. Εννοώ ότι “διαβάζομαι” εξαιρετικά εύκολα ακόμη και από εκείνους που δεν είναι εξοικειωμένοι.

Φυσικά περίμενα να περάσει ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να έχω περάσει “στην επόμενη εποχή” για να μην παρασυρθώ από οποιοδήποτε συναίσθημα αρνητικό και αδικήσω.

Ένας φωτισμένος λοιπόν δάσκαλός μου, ο Αντρέας Μωρίκης, τον είχα αναφέρει και σε προηγούμενο κείμενο, συζητώντας τα τελευταία γεγονότα που συμβαίνουν στις ζωές όλων μας, μου έδωσε μια απάντηση την οποία οφείλω να διαδώσω, γιατί αφού γαλήνεψε εμένα, μπορεί να δώσει πολλές απαντήσεις και σε σας.

Η φράση είναι από τον ΣΟΦΟΚΛΗ στην ΑΝΤΙΓΟΝΗ
“Ο ΘΕΟΣ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΤΟΝ ΗΡΩΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΩΣ ΣΩΣΤΟ”.

Είναι τόσο μεγαλειώδης η φράση που χρειάστηκε να κάνει παύση η σκέψη…

“Άρα για να γίνεις ήρωας, πρέπει να περάσεις από το φάσμα της εικονικής πραγματικότητας;” Ρώτησα τον δάσκαλό μου. “Όχι απαραίτητα” μου απάντησε, αλλά αν υπάρχει ΎΒΡΙΣ προς το “θείο”, αυτό που άλλοι εννοούν σύμπαν, ζωή, αγαθά που ενώ υπάρχουν τα θεωρούμε ως αυτονόητα, η θεϊκή ποινή είναι “τύφλωση” έτσι ώστε να βλέπεις το λάθος ως σωστό και να πορεύεσαι καταδικασμένος στην θλίψη, την μιζέρια, την απαξία και τον θυμό.

Γράφω σήμερα για το συγκεκριμένο θέμα, επειδή είμαι γυναίκα, επειδή έχω ζήσει την καψούρα, έχω φάει την χυλόπιτα (εγώ δεν είχα βλέπετε την τύχη του Κιμούλη που κατά δήλωσή του δεν έχει φάει καμία), τον γάμο, την σχέση σε γάμο, το διαζύγιο, τον έρωτα και τον χωρισμό. Η πάγια θέση μου είναι ότι αν μια σχέση εκφυλίζεται, πρέπει να τελειώνει. Ποτέ ένα άρρωστο μήλο ακουμπώντας σε ένα υγιές δεν θα μπορέσει το “άρρωστο” να γιατρευτεί. Νομοτελειακά και το υγιές θα “σαπίσει”.

Το γιατί έλκουμε τον ερωτικό σύντροφο που έχουμε, είναι αποκλειστικός καθρέφτης του εαυτού μας. Αν εγώ βλέπω τον εαυτό μου ως πατσαβούρι, πατσαβούρι θα με βλέπει και “η σχέση μου”. Ο χωρισμός, ο κάθε χωρισμός, εμπεριέχει και για τους δύο συντρόφους και το αίσθημα του πένθους. Συναίσθημα ονομάζω την κατάσταση στην οποία με οδηγεί μια εμπειρία ζωής.

Το πιο δύσκολο διάστημα του χωρισμού είναι εκείνο που προηγείται της απόφασης. Όσο πιο μικρό χρονικά είναι αυτό το διάστημα, τόσο καλύτερα θα διαχειριστούν οι σύντροφοι τις ζωές τους. Όσο πιο ειλικρινείς είναι με τα “θέλω” τους, τόσο πιο εύκολα θα κρατήσουν τις καλές αναμνήσεις και θα συνεχίσουν να διαχειρίζονται την ζωή γιατί η “αποστολή” στην οποία κλήθηκαν να διαχειριστούν ολοκληρώθηκε.

Mε δεδομένο πια ότι τα δύσκολα πέρασαν και ευχαριστώντας την τύχη για τα δώρα που μου έχει χαρίσει, καλωσόρισα την νέα εποχή στην ζωή μου, γιατί τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο και αν δεν το πιστεύετε να πάτε να δείτε την εκπληκτική ταινία CLOUD ATLAS των Τοm Tykwer και των Andy Wachowski. Kάθε πλάνο της ταινίας είναι για Oscar, μουσικής, ερμηνείας, μοντάζ, μακιγιάζ, σεναρίου!!!!

Έπρεπε να χωρίσω για να δω την ταινία (όσο κουλό και αν σας φαίνεται)”.

Δείτε όσα είπε για τον χωρισμό της!