Η μεταμόρφωση του Γιάννου Παπαευσταθίου για τον ρόλο στο «Μάνα Χ Ουρανού»

«Δεν έχω συνηθίσει ακόμα τα σιδεράκια»...

Μπορεί η ωραία εμφάνιση να ήρθε ως… «Μάνα Χ-Ουρανού» στη ζωή του, ο 24χρονος ηθοποιός όμως δεν δίστασε φέτος να την «κλειδώσει» στην ντουλάπα του, να φορέσει τα σιδεράκια του και αν «μεταμορφωθεί» από ένα νέο, γυμνασμένο αγόρι, που είναι στην πραγματική ζωή, στον «Δημήτρη», το γλυκό μεν, αλλά άχαρο «σπασικλάκι» της τηλεοπτικής σειράς του Mega.

Ο Γιάννος Παπαευσταθίου μιλάει στο περιοδικό PEOPLE και την Δήμητρα Καλφούντζου:

Τώρα που μιλάμε, μόνο «σπασικλάκι» δεν θα μπορούσε να σε χαρακτηρίσει κάποιος. Πώς πήρες την απόφαση για αυτή τη «μεταμόρφωση»;

Το κείμενο από μόνο του αποτέλεσε τον καλύτερο λόγο. Μόλις διάβασα το ρόλο του «Δημήτρη», τον λάτρεψα από τις πρώτες γραμμές. Μου θύμισε σε αρ­κετά σημεία στιγμές του Γιάννου πριν γίνει το «γυμνασμένο αγόρι», όπως λες.

Τι σε δυσκόλεψε περισσότερο, το να μι­λάς φορώντας σιδεράκια ή το ότι χρειά­στηκε να αφήσεις για λίγο το γυμναστήριο;

Χωρίς δεύτερη σκέψη, τα σιδερά­κια. Από τη μέρα που τα παρέλαβα, πριν ακόμη ξεκινήσουμε τα γυρί­σματα, τα φορούσα συνεχώς σπίτι, όταν έβγαινα έξω, όταν μιλούσα στο τηλέφωνο, πάντα και παντού, για να τα συνηθίσω. Δεν τα έχω συνηθίσει ακόμη. Δεν νομίζω ότι θα τα συνηθίσω ποτέ. Θέλω, με την ευκαιρία, να στείλω «αγωνιστικούς χαιρετισμούς» σε όλα τα παιδιά που φοράνε σιδερά­κια. Υπομονή, παιδιά!

Όταν κυκλοφορείς στο δρόμο, καταλα­βαίνουν ότι είσαι ο Δημήτρης από το Μάνα Χ Ουρανού;

Έχει συμβεί, κυρίως στα Μέσα Μα­ζικής Μεταφοράς. Γενικά, δεν το αντι­λαμβάνομαι όταν συμβαίνει. Όταν με κοιτάνε στο δρόμο, έχω την εντύπωση ότι γνωριζόμαστε από κάπου και προ­σπαθώ να θυμηθώ από πού. Οι φίλοι μου συνήθως μου το επισημαίνουν.

Τι κάνουν όταν τους το λες, ειδικά οι γυ­ναίκες;

Δεν το λέω συνήθως. Για κάποιο λόγο, δεν μου αρέσει να μιλάω για τη δουλειά μου στις κοινωνικές ή προσω­πικές μου στιγμές.

Θα πήγαινες σε ραντεβού ντυμένος όπως ο Δημήτρης, για να δεις την αντί­δραση της κοπέλας;

Έχω πάει σε ραντεβού πολύ χειρό­τερα ντυμένος. Έχω πάει σε πρώτο ρα­ντεβού, μάλιστα, με μαγιό-βερμούδα και με τα αλάτια από τη θάλασσα, επειδή δεν πρόλαβα να πάω από το σπίτι πριν. Δεν υπήρξε δεύτερο.

Ο Δημήτρης κάνει πολλές θυσίες για το κορίτσι με το οποίο είναι ερωτευμένος. Ποια είναι η μεγαλύτερη θυσία που έχεις κάνει εσύ για μια σχέση;

Νομίζω πως η μεγαλύτερη θυσία που κάνουμε για μια σχέση είναι η μονογαμία.