Η Μενεξέ… αστυνομικός

Στα πρότυπα των δραματικών αστυνομικών σειρών της αμερικάνικης τηλεόρασης, το κανάλι STAR της Τουρκίας αποφάσισε να βγάλει στον αέρα μια αστυνομική περιπετειώδη σειρά με τίτλο ''Umut Yolculari» μτφ ''Επιβάτες της ελπίδας'' με πρωταγωνιστές μια ομάδα επίλεκτων αστυνομικών οργάνων που εργάζονται σε ένα ειδικό τμήμα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της χώρας : Ενα πολύ ευαίσθητο κομμάτι της υπηρεσίας που έχει να κάνει με τα παιδιά του δρόμου και το πως αυτά σπρώχνονται στο έγκλημα.

Η Αβτσί υποδύεται την υπαστυνόμο-ειδική παιδαγωγό Ασλί, η οποία είναι αφοσιωμένη 24 ώρες το 24ώρο στο καθήκον και προσπαθεί να ισορροπήσει την οικογενειακή ζωή με τη δύσκολη καριέρα της αστυνομικού. Το ενδιαφέρον είναι ότι επικεφαλής αυτής της ομάδας είναι μια γυναίκα, που επίσης καλείται να αποδείξει την αξία της ως αρχηγός σε ένα ανδροκρατούμενο περιβάλλον.

Για τις ανάγκες της σειράς η Αβτσί έπρεπε να κάνει ειδική αστυνομική εκπαίδευση, να μαθαίνει να κρατά όπλο αλλά και να κάνει μαθήματα σκοποβολής.

Η συγκεκριμένη σειρά δεν ήταν καθόλου εύκολη στην προετοιμασία της καθώς για να ξεκινήσουν τα γυρίσματα χρειάστηκαν τρία χρόνια προεργασία, προσεκτική αναζήτηση των παιδιών που θα πρωταγωνιστούσαν αλλά και ειδική εκπαίδευση των ηθοποιών από ψυχολόγους της αστυνομίας. Η Αβτσί ήταν πολύ χαρούμενη με την πρόταση του καναλιού, ακριβώς γιατί θα της δινόταν η ευκαιρία να κάνει κάτι πολύ διαφορετικό αλλά και επειδή θα απασχολούνταν και σε μια σειρά που είχε να κάνει με τα παιδιά. Απέρριψε μάλιστα μια σειρά από άλλες ενδιαφέρουσες συζητήσεις για άλλα προγράμματα για να επικεντρωθεί στην ατομική της προετοιμασία παράλληλα με την ομαδική. Βέβαια, την ίδια περίοδο δεν μπόρεσε να αρνηθεί μια μικρή συμμετοχή στη σειρά ''Ezel'' στο ρόλο της Μπαχάρ. Τα πρώτα γυρίσματα της αστυνομικής περιπέτειας συνέπεσαν βλέπετε με το ''Ezel'' και προσπάθησε να τα συνδυάσει, όπως και έγινε τελικά.

Πηγή:TV Zapping