Η μεγαλύτερη μέρα του κυπριακού αθλητισμού! – “Αργυρός” ο Κοντίδης

Το πρώτο της μετάλλιο στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων πανηγυρίζει η Κύπρος καθώς ο ιστιοπλόος Παύλος Κοντίδης ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στην κατηγορία laser.

Ο Κύπριος ιστιοπλόος, που είχε εξασφαλίσει το αργυρό μετάλλιο πριν τον αγώνα μεταλλίων, προσπάθησε να εξαντλήσει τις ελάχιστες πιθανότητές του και για το χρυσό, αλλά έμεινε 10ος και συγκέντρωσε 20 βαθμούς ποινής.

Έτσι, με 59 βαθμούς ποινής στο σύνολο, κατετάγη δεύτερος, πίσω από τον Αυστραλό Τομ Σλίνγκσμπι, που στέφθηκε χρυσός Ολυμπιονίκης με 43 βαθμούς ποινής.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέληξε στον Σουηδό Ράσμους Μίργκρεν (72 βαθμοί ποινής).

Ο πρώτος Ολυμπιονίκης στην ιστορία της Κύπρου Παύλος Κοντίδης χαρακτήρισε απερίγραπτες τις στιγμές που βιώνει μετά την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στην ιστιοπλοία με σκάφη Laser.

«Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να είσαι ο πρώτος Κύπριος Ολυμπιονίκης και είναι ωραίο να είσαι στην κορυφή», ανέφερε ο Παύλος Κοντίδης σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ.

Είπε ότι αισθάνεται θαυμάσια, που έκανε ολόκληρη την Κύπρο, τον εαυτό του και την οικογένειά του, περήφανους και συνέχισε: «Κάποιοι σοφοί λένε ότι είναι δύσκολο να παραμείνεις στην κορυφή, αλλά μου αρέσουν τα δύσκολα και με ακόμη πιο σκληρή δουλειά και με περισσότερη στήριξη θα μπορώ να διεκδικήσω ακόμη και το χρυσό μετάλλιο».
Ο Κύπριος ιστιοπλόος ανέφερε ότι το αργυρό μετάλλιο σημαίνει πάρα πολλά για τον ίδιο και σημείωσε ότι δούλεψε πάρα πολύ σκληρά όλ’ αυτά τα χρόνια. Ανέφερε ότι είχε σταματήσει για δύο χρόνια τις σπουδές του και ότι είχε τραυματιστεί, αλλά και με το γύψο στο χέρι πήγαινε στο γυμναστήριο και έκανε προπόνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ NEWSIT