Η μεγάλη έρευνα του Star με την υπογραφή του Τάσου Τέλλογλου

Την Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014, στις 00:15 ο Τάσος Τέλλογλου θα παρουσιάσει την πρώτη του έρευνα για τη νέα τηλεοπτική σεζόν με θέμα «Ο κόντες των Βουνών, η αγορά του Άραβα ηγεμόνα, ένα συμβόλαιο 15 χιλιάδων στρεμμάτων και η ωραιότερη παραλία της Ελλάδας».
Στις 7 Μαΐου υπεγράφη σε ένα συμβολαιογραφείο των Αθηνών, συμβόλαιο για την πώληση μιας σημαντικής έκτασης της Ζακύνθου (που ισοδυναμεί με το 1/27 της συνολικής επιφάνειας του νησιού), σε εταιρεία με έδρα το Λίβανο, η οποία φέρεται να είναι συμφερόντων βασιλικής οικογένειας της Αραβικής χερσονήσου. Πωλητής ήταν ένας απόγονος οικογένειας ευγενών του νησιού, οι οποίοι είχαν αποκτήσει την έκταση από τους Ενετούς τον 18ο αιώνα. Η έκταση περιβάλλει και την περιοχή της παραλίας «Ναυάγιο», μιας από τις δημοφιλέστερες της χώρας. Εκεί, όπου τον Αύγουστο του 2014, μετρήθηκαν 11.000 επισκέπτες την ημέρα, χωρίς να υπάρχει καν πρόσβαση δια ξηράς.

Ο Τάσος Τέλλογλου και ο Λάζαρος Μπέλτσιος ερεύνησαν το τελευταίο δίμηνο τις λεπτομέρειες αυτού του συμβολαίου, συνέκριναν την τοπογραφική αποτύπωση του ακινήτου με την κατάσταση στο πεδίο και μίλησαν – για πρώτη φορά από την ημέρα, που τα μέσα ενημέρωσης ασχολήθηκαν με το θέμα – με το σύνολο των εμπλεκομένων, αντλώντας πολλές αδημοσίευτες πληροφορίες αλλά και αποκαλυπτικά έγγραφα για τη μεγάλη αυτή συναλλαγή.

«Ο κόντες των Βουνών, η αγορά του Άραβα ηγεμόνα, ένα συμβόλαιο 15 χιλιάδων στρεμμάτων και η ωραιότερη παραλία της Ελλάδας» αποτελεί την πρώτη, μιας σειράς ερευνών με την υπογραφή του Τάσου Τέλλογλου, που θα φιλοξενήσει το Star τη νέα τηλεοπτική σεζόν και θα προβληθεί την Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014 στις 00:15.

Ρεπορτάζ: Τάσος Τέλλογλου, Λάζαρος Μπέλτσιος
Σκηνοθετική επιμέλεια: Θανάσης Μίλησης
Διεύθυνση παραγωγής: Δημήτρης Κοτσίκος
Οργάνωση παραγωγής: Γιώργος Βενιός