Η ιστορία του θρύλου στον ΣΚΑΪ

Διαβάστε τι θα δείτε στην σειρά που ξεκινάσει στο ΣΚΑΪ.

Ο Σκαι προβάλει την σειρά – αφιέρωμα στην ιστορία του θρύλου του Ολυμπιακού, ξεκινώντας την εξιστόρηση από την ίδρυση του συλλόγου. Σχεδόν εκατό ετών, Ο Λεωνίδας Ανδριανόπουλος ξεκινάει την περιγραφή στην ιστορία της ομάδας με αναφορές στην πρώτη σπουδαία προπολεμική ομάδα, και ακολουθεί περιήγηση στην δεκαετία του πενήντα εώς το σήμερα.

«Στο επεισόδιο αυτό επιχειρείται μια «κατάδυση» στην ψυχή του Ολυμπιακού φιλάθλου, παίκτη, παράγοντα.» υποστηρίζει ο σκηνοθέτης της σειράς κ. Ηλίας Γιαννακάκης.

Ο κ.Γιαννακάκης συμπληρώνει : «…εστιάζουμε στην πιθανώς πιο ιστορική περίοδο της ομάδας, στα έξι συνεχή πρωταθλήματα που έδωσαν και την ονομασία «Θρύλος» στον Ολυμπιακό.»

Ο Γιώργος Δαρίβας που αναφέρεται και στον Ανδρέα Μουράτη, ο Κώστας Καραπατής, οι δημοσιογράφοι Ηλίας Μπαζίνας και Αντώνης Πανούτσος αλλά και ο Ηλίας Υφαντής μιλούν για εκείνη την περίοδο.

Στη συνέχεια, ο Κώστας Πολυχρονίου θυμάται τη μυθική νίκη επί της Σάντος του Πελέ το 1961, ενώ αναφέρεται  και στον περίφημο Μπούκοβι που ήρθε το 1965 για να φτιάξει μια ακόμη σπουδαία ομάδα του Θρύλου. Για εκείνη την ομάδα όμως μιλά για πρώτη φορά στην Ελληνική τηλεόραση ο σπουδαίος Νίκος Γιούτσος, ένα από τα παιδιά του εμφυλίου που είχαν φύγει το 1949, για να επιστρέψει το 1964 ως σπουδαίος παίκτης.
Η ομάδα του Γουλανδρή ακολουθεί, με τον Παναγιώτη Κελεσίδη να αναφέρεται στα χρόνια εκείνα, εστιάζοντας στο περίφημο παιχνίδι με την Άντερλεχτ το 1974 όταν ο Ούγγρος διαιτητής Πάλοτάι διέλυσε ουσιαστικά εκείνη την σπουδαία ομάδα. Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος μιλά επίσης για την ομάδα εκείνη, ενώ ακολουθεί ειδική αναφορά στον ανεπανάληπτο Γιώργο Δεληκάρη.

Η εποχή Νταϊφά σηματοδοτεί στις αρχές του ογδόντα ακόμη έναν σταθμό στην ιστορία της ομάδας. Ο Τάσος Μητρόπουλος και ο Νίκος Σαργκάνης μιλούν για εκείνη την ομάδα και ο Αντώνης Καρπετόπουλος αναφέρεται στην ψύχωση των οπαδών της ομάδας που πολλές φορές προτιμούσαν μια σπουδαία μεταγραφή όπως του Νίκου Αναστόπουλου ακόμη κι από έναν τίτλο.

Ακολουθούν τα πέτρινα χρόνια, με τον Γιάτσεκ Γκμοχ να θυμάται την εποχή Κοσκωτά και τον Αντώνη Καρπετόπουλο να την αναλύει.

Φθάνουμε τέλος στη σημερινή εποχή, όπου ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και ο Αντώνης Νικοπολίδης μιλούν για τα σπουδαία επιτεύγματα των τελευταίων  χρόνων.Παράλληλα, οι προαναφερθέντες δημοσιογράφοι επιχειρούν να σκιαγραφήσουν την ιδιαίτερη ψυχοσύνθεση του οπαδού της ομάδας. Όλα αυτά συνοδεύονται από πλουσιότατο υλικό αρχείου από τα χρόνια του πενήντα μέχρι σήμερα.

Την Κυριακή στις 22:00 στον ΣΚΑΙ.