Η Ευγενία Μανωλίδου για «Το “Musical”, το “Just” και ο Άδωνις»!

Κλείνει έναν πετυχημένο κύκλο εμφανίσεων με μία παράσταση που τα έσοδά της θα διατεθούν σε έναν πολύ καλό σκοπό.

Αυτή τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου η Ευγενία Μανωλίδου θα ανέβει στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης για να διευθύνει την 25μελή ορχήστρα Symphomaniacs, καθώς οι Παναγιώτης Πετράκης, Αντιγόνη Ψυχράμη, Σταύρος Σαλαμπασόπουλος και Ευδοκία Μωυσίδου θα ερμηνεύουν υπέροχα τραγούδια από ξένα μιούζικαλ και ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου.

Εκτός όμως, από την παράσταση που δικαιολογημένα έχει αποσπάσει πολύ καλές κριτικές, όσοι την παρακολουθήσουν θα βοηθήσουν σε κάτι σημαντικό, αφού, όπως μου είπε η Ευγενία Μανωλίδου «αυτή η τελευταία συναυλία είναι αφιερωμένη στο έργο του Συλλόγου Καρκινοπαθών παιδιών “Στοργή”.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά σοβαρή προσπάθεια, τελειώνει και εγκαινιάζεται σε λίγο ο ξενώνας που θα φιλοξενεί παιδιά που έρχονται από μακριά και που θα πρέπει να μείνουν αρκετό καιρό στη Θεσσαλονίκη, έως ότου ολοκληρωθεί η θεραπεία τους και αισθάνομαι πολύ τυχερή και ευγνώμων που συμμετέχω με τον τρόπο μου στο έργο αυτό».

-Στις δύσκολες ώρες που διανύουμε στη χώρα μας, έχει -δυστυχώς- περιοριστεί η προσφορά πολιτών σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, αφού αρκετοί είναι αυτοί που τα βγάζουν δύσκολα πέρα. Ωστόσο τα παιδιά που βοηθούνται από τη «Στοργή» και άλλους Συλλόγους βασίζονται στις χορηγίες για να συνεχίσουν το έργο τους. Τι είναι αυτό που σας λένε τα μέλη των Σωματείων αυτών; Ποιες είναι οι δυσκολίες στο έργο τους;

Οι δυσκολίες είναι τεράστιες και κυρίως βασίζονται σε αυτό που αναφέρατε και εσείς, στις αντιξοότητες της εποχής. Σίγουρα οι πόροι λιγοστεύουν. Παρ’ όλ’ αυτά όταν η προσπάθεια είναι διαρκής, επίμονη και σοβαρή, πάντα υπάρχουν άνθρωποι που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο συμβάλλουν. Εξάλλου, δεν χρειάζονται μόνο χρήματα για να επιβιώσουν, αλλά και πολλή εθελοντική εργασία. Οπότε, αν θέλει κάποιος να προσφέρει, δεν είναι υποχρεωμένος να δώσει χρήματα τα οποία ενδεχομένως να μην του περισσεύουν, αλλά μπορεί να αφιερώσει λίγο από το χρόνο του. Η ανταπόδοση που έρχεται με κάθε είδους προσφορά, είναι πολύτιμη.

-Παρά την ιδιότητά σας όμως, ως καλλιτέχνις, είστε και σύζυγος του υπουργού Υγείας. Δεν μπορώ λοιπόν να μην σας ρωτήσω, αν πιστεύετε ότι ο ρόλος του Κράτους απέναντι, όχι μόνο στα παιδιά που αντιμετωπίζουν καρκίνο, αλλά σε όλες τις ευπαθείς ομάδες και στα φιλανθρωπικά σωματεία και συλλόγους είναι αυτός που θα έπρεπε.

Δεν θα μπορούσα να μιλήσω τόσο γενικά, εξάλλου γνωρίζω ελάχιστα το έργο που προσφέρει το Κράτος. Μπορώ όμως να μιλήσω για το σύζυγό μου και ξέρω από προσωπική πείρα πως κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν, στερώντας χρόνο από την προσωπική του ζωή, καθημερινά, για να προσφέρει όσο μπορεί σε όποιον έχει πραγματική ανάγκη τη βοήθειά του. Και δεν το κάνει μόνο τώρα ως Υπουργός Υγείας, το έκανε πάντα.

-Για να επιστρέψω στα καλλιτεχνικά, το «Musical αγάπη μου!» μου διέγραψε μία πολύ πετυχημένη πορεία. Με τη συναυλία της Δευτέρας ολοκληρώνεται ο κύκλος της, ή θα ακολουθήσει και κάποια άλλη;

Πράγματι, τη Δευτέρα παρουσιάζουμε την αγαπημένη μας παράσταση για τελευταία φορά. Κλείνει έτσι ο κύκλος 21 συναυλιών που κάναμε σε πολλά μέρη της Ελλάδας, με μεγάλη ανταπόκριση κάθε φορά από το κοινό. Είναι μια πολύ χαρούμενη συναυλία με όμορφα και γνωστά τραγούδια από τα πιο όμορφα musicals και από τον ελληνικό κινηματογράφο. Όλοι οι μουσικοί και οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι εξαιρετικοί μουσικοί, με αποτέλεσμα η προσπάθειά μας να ικανοποιεί ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ακροατές!

-Και τι καινούργιο ετοιμάζετε καλλιτεχνικά;

Μετά από τις συναυλίες, θα αφιερώσω αρκετό χρόνο στη σύνθεση που μου έλειψε πολύ. Έχουν γίνει επαφές και υπάρχει ενδιαφέρον, κυρίως από το εξωτερικό.

-Γνωρίζω ότι έχετε κάνει επαφές με στελέχη του Mega για να είστε στην κριτική επιτροπή του «Just the two of us». Θα είστε τελικά;

Όχι, επαναλαμβάνω εδώ και καιρό ότι η συμμετοχή μου σε οποιοδήποτε τηλεοπτικό πρόγραμμα, δεν είναι στις προτεραιότητές μου. Όλο αυτό το διάστημα με τις συναυλίες και την επαφή με τη σκηνή και το κοινό με γέμισε απίστευτα και είμαι αποφασισμένη να το παλέψω κι άλλο»!

 

Έτσι, η Ευγενία Μανωλίδου, μέσα από τη συνέντευξη που μου παραχώρησε διευκρινίζει πως δεν θα είναι στην κριτική επιτροπή του talent show που ετοιμάζει το MEGA, βάζοντας τέλος σε όσα ακούγονται. Αυτή τη Δευτέρα όμως, όσοι βρεθείτε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης θα ακούσετε υπέροχα τραγούδια απολαμβάνοντας την πολύ ωραία μουσική παράσταση, ενώ συγχρόνως θα βοηθήσετε το σημαντικό έργο του Συλλόγου Καρκινοπαθών παιδιών “Στοργή”.

Γρηγόρης Μελλάς