Η Αθηνά Τσιλύρα απαντά για τις φωτογραφίες του Σπύρου Παπαδόπουλου και τη φημολογούμενη σχέση του

«Έχουμε έναν άνθρωπο, ο οποίος τρέχει προς την όποια ευτυχία θεωρεί εκείνος τελοσπάντων... »

Η ηθοποιός Αθηνά Τσιλύρα μιλά πρώτη φορά για το χωρισμό της από τον Σπύρο Παπαδόπουλο έπειτα από 25 χρόνια γάμου, αλλά και τις φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει με νεαρή συνάδελφό του.

Μιλάς ελάχιστες φορές και σπάνια αναφέρεσαι στα προσωπικά σου. Ισχύει ότι έχει πέσει αυλαία στο γάμο σου με τον Σπύρο Παπαδόπουλο έπειτα από 25 χρόνια;

«Δεν μου αρέσει καθόλου να μιλάω για τα προσωπικά μου, για αυτό και λέγονται και προσωπικά. Θα βρω όμως έναν τρόπο να το κάνω! Θα δανειστώ μια λέξη σου για να πω ότι αυλαία έχουν τα θέατρα στις παραστάσεις. Έτσι όταν πέφτει η αυλαία ο κόσμος ξέρει ότι τελείωσε κάτι που ήταν ψεύτικο, το οποίο όμως διέθετε πολλή αλήθεια. Στη ζωή, που διαθέτει πολύ ψέμα, αυλαία πέφτει μόνο στον θάνατο. Εκεί τελειώνουν όλα. Τώρα υπάρχει ζωή, μια ζωή γεμάτη εκπλήξεις, λόγια, δώρα. Δώρα ζωής και γι αυτό πρέπει να είμαστε ευγνώμονες. Ξέρεις, είναι πολύ δύσκολη η διαδρομή του ανθρώπου προς την αυτογνωσία. Ζούμε και αποκτούμε ωριμότητα όταν είμαστε κοντά πια στον θάνατο. Και τότε δεν έχουμε χρόνο να τη χρησιμοποιήσουμε. Αλλά αυτό είναι το μαγικό ταξίδι της ζωής…»

Οι φήμες και το ανάλογο φωτογραφικό υλικό τον θέλουν να έχει προχωρήσει σε μία άλλη σχέση. Σε πληγώνει αυτό;

«Μάλιστα! Για να το λένε αυτό, κάτι θα ξέρουν οι «Πουαρό». Εγώ αυτό το υλικό που λες ούτε το γνωρίζω ούτε με ενδιαφέρει. Δε μου αρέσει δε καθόλου να ασχολούμαι και να ανακυκλώνω φήμες και διάφορα που συλλέγονται, όπως συλλέγονται και μετά κρεμιούνται με μανταλάκια στα περίπτερα. Απείχα, απέχω και θα απέχω από όλο αυτό το όποιο των καταπιεσμένων. Όσο για το ρήμα που χρησιμοποιείς, ειλικρινά δεν μπορώ να το καταλάβω. Τι να με πληγώνει; Να το δούμε εικαστικά: έχουμε έναν άνθρωπο, ο οποίος τρέχει προς την όποια ευτυχία θεωρεί εκείνος τελοσπάντων… Άντε και μέσα στο τρεχαλητό του σκουντάει δύο ή τρεις ή τέσσερις στο διάβα του. Τώρα αυτή είναι εικόνα που μπορεί να σε πληγώσει; Θα σου πω μια φράση του Νίκου Καζαντζάκη που μου ήρθε στο μυαλό. Λέει κάπου: «Είδα κάποτε μια μέλισσα πνιγμένη μέσα στο μέλι και κατάλαβα». Υπέροχη φράση!»