Η αποκάλυψη της Στυλιανοπούλου για την Ελένη Μενεγάκη και τον «Πρωινό καφέ»!

«Οταν πρωτοβγήκε η Ελένη Μενεγάκη στον «Πρωινό καφέ», η Αννα Πρετεντέρη, που ήταν καλλιτεχνική διευθύντρια της εκπομπής...»

Συνέντευξη στην εφημερίδα Espresso και τον Αλκίνοο Μπουνιά παραχώρησε η Δέσποινα Στυλιανοπούλου που μίλησε για τις συμβουλές που έδινε στην Ελένη Μενεγάκη, όταν ανέλαβε τον «Πρωινό καφέ».

Με την οικονομική άνθηση της χώρας μας -κυρίως μέσω των δανείων- κάθε… κυρία προσέλαβε και την αλλοδαπή παραδουλεύτρα της. Πώς το σχολιάζεις αυτό;

Αυτό που έχω να πω είναι ότι οι υπηρέτριες που παίρνουν είναι άσχετες και οι, ας τις πούμε, κυρίες τους, επειδή δεν γνωρίζουν από νοικοκυριό, δεν μπορούν να τους υποδείξουν πώς να καθαρίσουν και να τις ελέγξουν. Γι' αυτό είπα κάποτε ότι θα ανοίξω μια σχολή να διδάσκω στις νέες Ελληνίδες πώς θα πρέπει να περιποιούνται το σπίτι τους, για να μην τις κοροϊδεύουν οι αλλοδαπές και μη παραδουλεύτρες τους. Γνωρίζω το νοικοκυριό -συμπεριλαμβανομένου και του μαγειρέματος, αφού μαγειρεύω από πέντε χρονών- σε όλες τις λεπτομέρειές του. Επίσης καρφώνω, ξέρω από υδραυλικά, ηλεκτρολογικά αλλά και ό,τι έχει να κάνει με το πλυντήριο και το σιδέρωμα. Οταν πρωτοβγήκε η Ελένη Μενεγάκη στον «Πρωινό καφέ», η Αννα Πρετεντέρη, που ήταν καλλιτεχνική διευθύντρια της εκπομπής, με έβαλε δίπλα της για έναν χρόνο να δίνω συμβουλές οικοκυρικών, όπως πώς να σιδερώνουν με τσάκιση το παντελόνι, πώς να καθαρίζουν τα παπούτσια, τα μάρμαρα αλλά και τα κρεμμύδια χωρίς να κλαίνε.

Πες μου ένα τέτοιο μυστικό σωστού νοικοκυριού…

Θα σου πω πώς διατηρείται φρέσκο το ψάρι. Οπως το παίρνεις από τον ψαρά, το βάζεις σε ένα μπολ με νερό και μετά στην κατάψυξη. Οταν το βγάλεις και ξεπαγώσει το ψάρι είναι φρέσκο, τρέχει αίμα από τα σπλάχνα του.