Η άνοδος και η πτώση των δελτίων ειδήσεων

Όπως κάθε μήνα, έτσι και τώρα, με το πού αποχαιρετήσαμε τον Ιανουάριο, βγήκε το ραβασάκι με τις τηλεθεάσεις της Nielsen που άλλους τους έκανε χαρούμενους κι άλλους… να ανησυχούν.

 Αν και ορισμένα στελέχη των τηλεοπτικών σταθμών σε συζητήσεις, προσπαθούν να… απαξιώσουν τη σημασία των νούμερων τηλεθέασης, λέγοντας πως σε αυτούς τους δύσκολα οικονομικά καιρούς δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία, εντούτοις, όταν κάποια εκπομπή τους, πηγαίνει καλά, αμέσως πανηγυρίζουν!

Πάμε να δούμε λοιπόν ποιοι… πανηγύρισαν, αλλά ποιοι… απαξιώνουν τα νούμερα τηλεθέασης της Nielsen, ήτοι ποιοι είναι οι κερδισμένοι και ποιοι οι χαμένοι από τη μάχη της τηλεθέασης, στα κεντρικά δελτία ειδήσεων.

Όπως βλέπουμε λοιπόν στον παρακάτω πίνακα και τον προηγούμενο μήνα, τον Ιανουάριο, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA (που μεταδίδεται από Δευτέρα έως Παρασκευή) με την Όλγα Τρέμη, βρέθηκε πάλι στην κορυφή της κατάταξης, ακολουθεί το δελτίο του ALPHA με τον Αντώνη Σρόιτερ που βρίσκεται στη δεύτερη θέση (αν και μεταδίδεται διαφορετική ώρα) και το δελτίο του ΑΝΤ1 με τη Μαρία Χούκλη στην τρίτη θέση. Παρ’ όλα αυτά, παρατηρώντας και συγκρίνοντας με τους μέσους όρους του προηγούμενοι μήνα, δηλαδή του Δεκεμβρίου, παρατηρούμε πτώση 0,5 στο δελτίο της Μεσογείων, αύξηση 0,9 σε αυτό της Κάντζας και 0,8 στο δελτίο του Αμαρουσίου. Κατά μία μονάδα ανέβασε το μέσο όρο του τον προηγούμενο μήνα και το δελτίο του STAR, ενώ πτωτική πορεία σημείωσε και το δελτίο του ΣΚΑΪ (-0,2), αλλά και της ΝΕΤ, χάνοντας 0,5 από τον προηγούμενο μήνα.

Αναλυτικά λοιπόν, οι μέσοι όροι των κεντρικών δελτίων τον Ιανουάριο και οι συγκρίσεις με το Δεκέμβριο, που φαίνεται η άνοδος και η πτώση τους, είναι οι εξής:

Γρηγόρης Μελάς