Η Άλκηστις Μαραγκουδάκη αποκαλύπτει για τη δικαστική διαμάχη Μενεγάκη – Λάτσιου…

Άλκηστις Μαραγκουδάκη

"Αδειάζει" τον Γιώργο Καπουτζίδη και τη Μαρία Ηλιάκη...

Η διευθύντρια προγράμματος του ΣΚΑΪ, Άλκηστις Μαραγκουδάκη, μιλάει για όλα και κυρίως για όλους σε συνέντευξη που δίνει στον Γιάννη Πουλόπουλο για το περιοδικό ΟΚ!.

Εκτός από την Ελένη Μενεγάκη, γνωρίζεις καλά και τον Γιάννη Λάτσιο. Αν έπρεπε να υποστηρίξεις κάποιον στη δικαστική διαμάχη τους, ποιος θα ήταν;
Εγώ πήρα το μέρος της Ελένης.
Γιατί;
Δεν το έκανα επειδή η Ελένη είναι φίλη μου. Το έκανα γιατί ήμουν εκεί και ήξερα τι γινόταν. Δεν ισχύει ότι η Ελένη συμφωνούσε τα συμβόλαιά της με τον διευθυντή προγράμματος. Η Μενεγάκη μιλούσε απευθείας με την ιδιοκτησία κι αυτό ισχύει και για τον ΑΝΤ1 και μετά για τον Alpha.

Γιατί πιστεύεις ότι η εκπομπή της Μαρίας Ηλιάκη πέρσι στον ΣΚΑΪ, που βασίστηκε στο «Δέστε τους», δεν πήγε καλά;
Αν δεις κάτι επιτυχημένο που σου αρέσει, καλό είναι να το παίρνεις όπως είναι. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η εκπομπή βασίστηκε σε μία επιτυχημένη συνταγή, αλλά έλειπε ένα βασικό συστατικό που λεγόταν Νίκος Μουτσινάς. Προφανώς, αυτό το στοιχείο έλειψε και στον τηλεθεατή. Επίσης, το ότι σε ένα ενημερωτικό κανάλι έπαιζε ξαφνικά μία ψυχαγωγική εκπομπή ήταν λάθος και δικό μας, αλλά και του ανθρώπου που πείσαμε να έρθει στον ΣΚΑΪ. Το σημαντικό είναι ότι το είδαμε και το διορθώσαμε γρήγορα, γι' αυτό δεν έχουμε φέτος τέτοιες εκπομπές.
Έφτιαξε κάπου η Μαρία;
Νομίζω ότι το μυαλό της Μαρίας πέρσι ήταν στον Alpha. Θεωρούσε ότι ήταν ακόμα εκεί, γι' αυτό και όταν την πρώτη μέρα τής είπαμε ότι θα είμαστε χαρούμενοι με ένα 7% – 8% στην τηλεθέαση, εκείνη μας είπε ότι δεν πρόκειται η εκπομπή να κάνει κάτω από 15%.

Αν ήσουν διευθύντρια προγράμματος του Mega θα έδινες στην Ντορέττα Παπαδημητρίου την πρωινή ζώνη;
Η Ντορέττα είναι ένα πολύ χαρούμενο κορίτσι. Καταβάλλουν κι εκείνη και ο Κώστας Μαρτάκης μεγάλη προσπάθεια. Νομίζω ότι το πρόβλημα του Mega φέτος δεν είναι μόνο το πρωινό και σε αυτό δεν φταίει το ότι δεν μπορούν πια να κάνουν ακριβές παραγωγές. Για μένα, η μαγκιά ενός διευθυντή προγράμματος είναι να κάνει έξυπνα πράγματα την περίοδο της οικονομικής κρίσης. Φανταζόταν κανείς ότι το Mega θα έκανε ένα παιχνίδι με παρουσιαστή τον Γιώργο Καπουτζίδη και θα έκανε στην prime time ζώνη 9-10%; Για μένα αυτό είναι πολύ μεγαλύτερη αποτυχία από το πρωινό. Η Ντορέττα δεν ήταν κακή επιλογή και επειδή πέρσι είχαν στην πρωινή ζώνη κάτι τόσο θορυβώδες, όπως ήταν ο Σεφερλής, έπρεπε να το ησυχάσουν λίγο. Δεν μπορείς να απαιτείς από την Ντορέττα να σου κάνει νούμερα, όταν προηγουμένως έχεις τρελάνει τους τηλεθεατές σου παίρνοντας τον Μάρκο Σεφερλή που δεν κολλάει με το προφίλ του Mega.