Healthy Life Festival: Το μεγαλύτερο φεστιβάλ ΕΥ ΖΗΝ έρχεται στο Εκθεσιακό Κέντρο της HELEXPO

Healthy Life Festival

Από 20 έως και 22 Απριλίου στο Εκθεσιακό Κέντρο της HELEXPO στο Μαρούσι.

Το Healthy Life Festival είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ ΕΥ ΖΗΝ  που διοργανώθηκε μέχρι σήμερα στην χώρα μας. Πολύπτυχο , πολύπλευρο με ενημερωτικό και   ψυχαγωγικό χαρακτήρα Από 20 έως και 22 Απριλίου στο Εκθεσιακό Κέντρο της HELEXPO στο Μαρούσι, το Healthy Life Festival θα γίνει το σημείο συνάντησης και ο χώρος έκφρασης όλων όσων ενδιαφέρονται και δραστηριοποιούνται  στους τομείς της Ολιστικής-Θεραπευτικής Ιατρικής, της Προσωπικής Ανάπτυξης, της Φυσικής Ομορφιάς, της Υγιεινής Διατροφής, των Βιολογικών προϊόντων, των Αρωματικών φυτών και των Αιθέριων ελαίων, της Άσκησης, του Εναλλακτικού και Ιαματικού  Τουρισμού, των δραστηριοτήτων Ελεύθερου Χρόνου  και της Τέχνης. Η έκθεση θα περιλαμβάνει επίσης φυσικά προϊόντα ομορφιάς και καλλυντικά, μεθόδους φυσικής αναζωογόνησης, διάφορα είδη γυμναστικής, yoga, pilates, extreme sports και πολεμικές τέχνες.

[dfp_ads id=236982]

Το Healthy Life Festival διοργανώνεται από την ECOPOLIS Κοιν.Σ.Επ. σε συνεργασία με τη ΔΕΘ HELEXPO και απευθύνεται τόσο στους επαγγελματίες του χώρου, όσο και στο ευρύτερο κοινό.Αναμένεται να φιλοξενήσει πάνω από 25.000 επισκέπτες και 300 εκθέτες, οι οποίοι θα συναντηθούν σε έναν χώρο υψηλών προδιαγραφών 8.000τ.μ. και θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με υπηρεσίες, μεθόδους, νέες τεχνολογίες και καινοτόμα προϊόντα που θα βελτιώσουν τον τρόπο  ζωής τους και θα εξισορροπήσουν την υγεία τους  σε σωματικό, πνευματικό  και  ψυχικό επίπεδο, αλλά και στην καθημερινότητα.

Στο χώρο θα πραγματοποιηθούν Forum, διαλέξεις, βιωματικά σεμινάρια και ασκήσεις, επιδείξεις Ρυθμικής Γυμναστικής και Kung Fu, παρουσιάσεις Υγιεινής Μαγειρικής, εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια και δεκάδες άλλες δράσεις που θα μετατρέψουν το τριήμερο αυτό σε μια συναρπαστική γιορτή για όσους ενδιαφέρονται να βελτιώσουν ολιστικά τον τρόπο ζωής τους ή ακολουθούν ήδη μια τέτοια φιλοσοφία ζωής. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν διοργανωθεί επίσης μουσικές εκδηλώσεις με καταξιωμένους καλλιτέχνες της Ελληνικής Μουσικής σκηνής όπως οι : Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, την Παρασκευή 20 Απριλίου και Ευανθία Ρεμπούτσικα- Έλλη Πασπαλά το Σάββατο 21 Απριλίου, καθώς και την θεατρική παράσταση για παιδιά ¨Οι εφευρέσεις που άλλαξαν τον κόσμο¨ την Κυριακή 22 Απριλίου .

Σημαντικοί άνθρωποι από τον χώρο της επιστήμης, της τέχνης, της ομορφιάς και της άσκησης αποτελούν τους παρουσιαστές και «πρεσβευτές» του Healthy Life Festival, οι εξής:  Ναταλία Δραγούμη, Μέμος Μπεγνής,  Έρρικα Πρεζεράκου, Κωνσταντίνος Ξένος Κλινικός διαιτολόγος/διατροφολόγος και η Ελένη Μαλούπα γεωπόνος – ερευνήτρια που θα  εκπροσωπήσουν και παρουσιάσουν το HEALTHY LIFE FESTIVAL στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΤΟΥ HEALTHY LIFE FESTIVAL     

Ναταλία Δραγούμη

Ηθοποιός  Συγγραφέας

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και συνέχισε τις σπουδές της στο Θεατρικό Ατελιέ του Ανδρέα Βουτσινά στο Παρίσι.

Έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, Τηλεοπτικές σειρές, Ντοκιμαντέρ. Έχει γράψει το βιβλίο μαγειρικής «Μαγειρεύοντας με την κόρη μου για μικρούς και μεγάλους» , με εναλλακτικές υγιεινές συνταγές.

Μέμος Μπεγνής

Ηθοποιός, Τραγουδιστής και Πιανίστας.

Έχει λάβει μέρος σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, Θεατρικές παραστάσεις και μιούζικαλ καθώς και στον κινηματογράφο.

Ασχολείται ενεργά με τον χώρο της Yoga και των ολιστικών θεραπειών.

Έρρικα Πρεζεράκου

Πρωταθλήτρια, Ιδρύτρια μεθόδου Replayce

Σπούδασε Μanagement και Εναλλακτικές μορφές Ψυχοθεραπείας. Το 2000 ασχολήθηκε με τον πρωταθλητισμό στο άλμα επί κοντώ. Το 2003 πέτυχε την 2η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην Ελλάδα με νίκες σε Πανελλήνια και Βαλκανικά πρωταθλήματα.

Έχει δημιουργήσει το ερευνητικό κέντρο Replayce. Το οποίο βασίζεται στην καινοτόμο μέθοδο Replayce η οποία εξασκεί παράλληλα, συνειδητά και κυρίως με θετικό τρόπο τις 4 βάσεις μας που αλληλοεπιδρούν, Σώμα, Νόηση, Συναίσθημα, Πνεύμα.

Κωνσταντίνος Ξένος

Κλινικός διαιτολόγος – διατροφολόγος

Πτυχιούχος του Leeds Metropolitan University στον τομέα της διατροφής και διαιτολογίας, με Μεταπτυχιακούς τίτλους στην κλινική διαιτολογία από το ίδιο Πανεπιστήμιο και στη Διατροφική Ιατρική.

Διαθέτει πολυετή εμπειρία τηλεοπτικών εμφανίσεων σε όλα τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια από το 1996 έως σήμερα.

Έχει συμμετάσχει ως μέλος οργανωτικών επιτροπών σε δεκάδες συνέδρια και διεθνείς επιστημονικές εκδηλώσεις του χώρου, ενώ  την τελευταία 20ετία παρακολουθεί ανελλιπώς τις εξελίξεις στον χώρο του με  ενεργή συμμετοχή  σε όλα τα παγκόσμια συνέδρια διατροφής, κλινικής διαιτολογίας και παχυσαρκίας που διεξάγονται.

Δρ. Ελένη Μαλούπα

Γεωπόνος

Εξειδικευμένη στη Βιολογία και Φυσιολογία Φυτών, τακτική ερευνήτρια του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού Δήμητρα και Διευθύντρια στο Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων με έδρα την Θεσσαλονίκη. Είναι δημιουργός και επιστημονικώς υπεύθυνη τόσο του Βαλκανικού Βοτανικού Κήπου Κρουσσίων, στην Ποντοκερασιά του Κιλκίς, όσο και του Εργαστηρίου Προστασίας και Αξιοποίησης Αυτοφυών και Ανθοκομικών Ειδών, στην Θέρμη Θεσσαλονίκης, είναι εθνική εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Κοινοπραξία των Ευρωπαϊκών Βοτανικών Κήπων (Botanic Gardens Conservation International, BGCI) και μέλος της διευθύνουσας επιτροπής του Ευρωπαϊκού δικτύου PLANTA EUROPA.κ.α.

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας

Μαζί του: η Μιρέλα Πάχου &  ο Steve Tesser

Συναυλία Παρασκευή 20 Απριλίου 2018 στις 21:15

Οι κοινές εμφανίσεις του απαράμιλλου τραγουδοποιού Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, της υπέροχης Μιρέλας Πάχου και του μοναδικού Ιταλού κιθαρίστα Steve Tesser χαρίζουν πληθωρικά συγκινησιακά συναισθήματα  αλλά και μοναδικές στιγμές ψυχαγωγίας.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας είναι μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού. Με το μοναδικό και εκλεκτό μουσικό του παλμό, συμφιλιώνει τον ηλεκτρικό ήχο με τη μελωδία και τον λυρισμό. Το πρόγραμμα των τραγουδιών του βασίζεται στην νέα δισκογραφική δουλειά «ΑΛΛΑΞΑΝ ΠΟΛΛΑ», στις αμοιβαίες εκμυστηρεύσεις με το κοινό αλλά και τις διαχρονικές επιτυχίες του όπως: «Πεθαίνω για Σένα», «Ο Σουλτάνος της Βαβυλώνας», «Τιτανικός», «Εφάπαξ»  «Μάτια  δίχως λογική» «Έλα ψυχούλα μου», «Διδυμότειχο Blues», «Νότος», «Ένας Τούρκος στο Παρίσι», «Πόσο σε θέλω» κ.α.

Μαζί  με  τον  Λαυρέντη  Μαχαιρίτσα σε αυτήν την μουσική παράσταση συμμετέχει η Μιρέλα Πάχου, η ταλαντούχα ερμηνεύτρια και ακορντεονίστρια , η οποία θα μας ξεσηκώσει με τις χορευτικές της μελωδίες και το ζεστό της χαμόγελο εφοδιασμένη με τα κομμάτια της όπως: «Μιρέλα», «Ριπλέϋ», « Δύο και κάτι», «Τι να θυμηθώ». Σε αυτό το μουσικό ταξίδι συμμετέχει ο Ιταλός βιρτουόζος κιθαρίστας  STEVE TESSER έχοντας στις «αποσκευές» του δικά του τραγούδια αλλά και πασίγνωστες διασκευές ελληνικών και ξένων ροκ τραγουδιών. Μαζί τους ο Άκης Αμπράζης στο μπάσο & ο Φίλιππος Σπυρόπουλος στα τύμπανα.

ΕΥΑΝΘΙΑ ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ – ΕΛΛΗ ΠΑΣΠΑΛΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ στις 21:15

Μια ανεπανάληπτη μουσική συνάντηση!!

ΕΥΑΝΘΙΑ ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κάτω Αχαΐα Πατρών. Είναι ένα από τα τέσσερα αδέλφια της οικογένειας Ρεμπούτσικα μαζί με την Ιωάννα, τον Πλούταρχο και τη Μαρία. Ο πατέρας τους ήταν ιδιοκτήτης του κινηματογράφου REX. Ξεκίνησε να μαθαίνει βιολί σε ηλικία 6 ετών, φοιτώντας στο Ωδείο Πατρών με καθηγητές τον Μιλτιάδη Παπανικολάου και τον Ακίνδυνο Καϊμάκη. Η Ευανθία το 1970 μετακόμισε στην Αθήνα όπου και συνέχισε τις σπουδές της στη μουσική, με δάσκαλο τον Τάτση Αποστολίδη στο Ωδείο Αθηνών και στη συνέχεια με τον Στέλιο Καφαντάρη στο Ελληνικό Ωδείο.

Από το 1970 μέχρι το 1979, η Ευανθία Ρεμπούτσικα συνεργάζεται με σπουδαίους Έλληνες συνθέτες και ερμηνευτές, συνεργασίες που συνεχίζονται και μετά το 1979 όταν επέστρεψε  από το Παρίσι, έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές της στην École Normale de Musique.

Ακολουθούν συνεργασίες με τη Συμφωνική Ορχήστρα του τρίτου προγράμματος καθώς και με τη Σύγχρονη Ορχήστρα της ΕΡΤ, με την οποία περιοδεύει και κατά την παρουσίαση του «’Αξιον Εστί» με το Μίκη Θεοδωράκη.

Κορυφαία της στιγμή η συμμετοχή της στην Ταινία ¨Πολίτικη Κουζίνα¨, όπου η μουσική της μας ταξίδεψε στα αρώματα της Πόλης και αποτέλεσε αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της εξαιρετικής παραγωγής.

 

ΕΛΛΗ ΠΑΣΠΑΛΑ

Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη από Έλληνες γονείς. Φοίτησε στο Manhattan School of Music, από το οποίο και πήρε το δίπλωμα   Bachelor of Arts, ενώ παρακολούθησε, μαθήματα τραγουδιού με την σοπράνο Judith Ruskin και υποκριτικής με τον ηθοποιό William Hickey. Στη συνέχεια πήρε μέρος σε συναυλίες στις Η.Π.Α και τον Καναδά, καθώς και σε παραστάσεις όπερας, με τελευταία στάση την παράσταση «Medea» του Gavin Bryars στη Νέα Υόρκη, σε σκηνοθεσία Bob Wilson.

Στην Αθήνα ήρθε το 1982 και αμέσως καθιερώθηκε ως βασική συνεργάτις του Μάνου Χατζιδάκι μέχρι το 1988. Προτιμώντας την άμεση επαφή με το κοινό της, η καλλιτεχνική της πορεία σφραγίζεται από πολυάριθμες ζωντανές εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό,

Η συνεργασία της Έλλης Πασπαλά με την Ευανθία Ρεμπούτσικα με τίτλο «Ο Χορός Των Άστρων» κυκλοφορεί το 2007 και πρόκειται για ένα album με μοναδικές συνθέσεις από την Ευανθία Ρεμπούτσικα, προσεγμένο στίχο από την Ελένη Ζιώγα και μοναδικές ερμηνείες από την Έλλη.

¨ΟΙ ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ¨

Παιδική Παράσταση

Κυριακή 22 Απριλίου 2018  στις 12:00

Το εκθεσιακό κέντρο της HELEXPO στις 22 Απριλίου θα  γεμίσει από τις εφευρέσεις και τους εφευρέτες που άλλαξαν τον κόσμο! Τα παιδιά θα  γνωρίσουν τις σημαντικότερες εφευρέσεις της ιστορίας του πλανήτη μας, γελώντας και διασκεδάζοντας!

Οι μικροί θεατές μας θα ταξιδέψουν από τη νεολιθική εποχή και την αρχαία Ελλάδα μέχρι το 2050 μ.Χ., σε μια διαδρομή – ύμνο στην ανθρώπινη εφευρετικότητα και στην επιστημονική σκέψη. Με διάδραση, βιντεοπροβολές, μουσική και πάρα πολύ χιούμορ, η παράσταση δείχνει πώς προέκυψαν οι εφευρέσεις που άλλαξαν την ανθρωπότητα. Άλλοτε με το πείραμα και την παρατήρηση και άλλοτε μέσα από τυχαία γεγονότα, όπως π.χ. όταν ένας άγνωστος αγγειοπλάστης πριν από 5000 χρόνια εφηύρε τον τροχό από μία απροσεξία!

Η παράσταση παρουσιάζει τη ζωή των επιστημόνων που άφησαν εποχή με απλό και διασκεδαστικό τρόπο, χωρίς να παραποιεί την Ιστορία και με στόχο να εμπνεύσει τα παιδιά να σκέφτονται. Να σκέφτονται… επιστημονικά!

Όπως έκανε κάποτε ο Θαλής.

Και ο Γουτεμβέργιος.

Και ο Γαλιλαίος.

Και πολλοί άλλοι…

Ποιος είναι όμως ο μεγαλύτερος εφευρέτης όλων των εποχών; Ε, λοιπόν, κανένας απ’ όσους γνωρίζουμε! Σύμφωνα με τους επιστήμονες, μέχρι το 2050 η τεχνολογία θα έχει λύσει τα σημαντικότερα προβλήματα της ανθρωπότητας. Άρα η μεγαλύτερη εφεύρεση όλων των εποχών δεν έχει γίνει ακόμα και επομένως οι μεγαλύτεροι εφευρέτες της ιστορίας είναι ακόμα παιδιά…

Τα παιδιά μας!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Γιάννης Σαρακατσάνης

Σκηνικά – Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης

Μουσική: Νίκος Τσέκος

Σχεδιασμός Φωτισμών: Νίκος Βλασόπουλος

Animation – Προβολές: Χρυσούλα Κοροβέση & Μάριος Γαμπιεράκης

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Σταύρος Γιαννουλάδης, Θανάσης Ζερίτης, Τζεφ Μαραάουι, Αλεξάνδρα Ούστα, Γιάννης Σαρακατσάνης, Κίμων Φιορέτος, Σωσώ Χατζημανώλη