Γνωρίστε τον μικρό Δημήτρη του Νησιού και τον τελευταίο μαθητή ελληνικού σχολείου στην Τουρκία

Διαβάστε: Τα παιδιά που κέρδισαν το θαυμασμό όλων

Ο μικρός Μάνος Τσαγκαράκης από τη μία ημέρα στην άλλη έκανε τον κόσμο να μιλάει για αυτόν, λόγω της συμμετοχής του στο πιο πολυσυζητημένο σήριαλ της φετινής σεζόν, «Το Νησί». Η ερμηνεία του μας μάγεψε και μας συγκίνησε… Κι ας ήταν η πρώτη του επαφή με την κάμερα!

Στον Άγιο Νικόλαο στην Κρήτη ο μικρός πρωταγωνιστής εξομολογείται στην Έλενα Κατρίτση πώς βρέθηκε στο casting και πήρε το ρόλο του Δημήτρη Λεμονιά, πώς μάθαινε τα λόγια αλλά και τι σκέψεις περνούσαν από το μυαλό του για να καταφέρει να κλάψει όταν η σκηνή το επέβαλε. Μιλάει επίσης, για τη μεγάλη του αγάπη, τον Ολυμπιακό και το όνειρό του να μοιάσει στον ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα, Λιονέλ Μέσι.   

Ένα άλλο παιδί, ο Χρυσοβαλάντης Μιχαηλίδης, πριν από λίγο καιρό πρωταγωνίστησε σε τουρκικές εφημερίδες αλλά και σε ρεπορτάζ του BBC, αφού είναι ο μοναδικός μαθητής του ελληνικού δημοτικού σχολείου στη Χαλκηδόνα λίγο έξω από την Κωνσταντινούπολη. Όπως ο ίδιος λέει αισθάνεται «βασιλιάς του σχολείου» και το όνειρό του είναι να μπορέσει κάποτε να έρθει στην Ελλάδα και να σπουδάσει γιατρός. Τα λόγια του συγκινούν. Η λαχτάρα του για την Ελλάδα μεγάλη. Χάρη σε αυτό το παιδί ένα ακόμα ελληνικό σχολείο, από τα ελάχιστα που έχουν απομείνει εκεί κρατάει ανοικτές τις πόρτες του.