Γιώργος Παπαδάκης: «Οι σταρ στην τηλεόραση τελείωσαν»

«Δεν ζήτησα ποτέ αύξηση, μου την έδιναν πάντα οι απέναντι. »

Ο δημοσιογράφος μιλάει στην εφημερίδα «Το Βήμα» και στην Αφροδίτη Γραμμέλη για την κρίση και τις επιπτώσεις της κρίσης στα ΜΜΕ, αλλά και για τις επιδιώξεις και τις ελπίδες του για την εφετινή σεζόν.
Δύσκολη περίοδος για τα Μέσα αλλά και για τον ΑΝΤ1. Ποια είναι η αίσθηση σας;

Δύσκολη εποχή. Συρρικνώνεται το δυναμικό και φεύγουν άνθρωποι που έχεις ζήσει μαζί επαγγελματικά τουλάχιστον 25 χρόνια. Δεν σημαίνει κάτι το ότι φταίει η κρίση».

Εσείς τι κάνατε ως συνάδελφος αυτών των ανθρώπων για να τους βοηθήσετε, δεδομένου ότι ανήκετε στην ομάδα των παρουσιαστών α' γραμμής;
Δεν βγαίνεις και το φωνάζεις. Κάνεις ό,τι περνάει από το χέρι σου δίχως να προσπαθείς να περάσεις στους άλλους την εικόνα ότι είσαι ο Ρομπέν των Δασών. Σιχαίνομαι τους ανθρώπους που προσπαθούν να το κάνουν και γνωστό.»

Κάνατε όμως κάτι εσείς ως παλιά στελέχη του ΑΝΤ1;
«Ό,τι μπορέσαμε κάναμε σε μία ομολογουμένως δύσκολη εποχή.»

Φοβηθήκατε ότι μπορεί κι εσείς να χάσετε τη δουλειά σας;
«Είναι το λιγότερο αυτό. Για όλους πια η κατάσταση είναι ίδια. Ακόμη και αυτοί που νομίζουν ότι είναι σταρ ή αυτοί που πιστεύουν ότι υπάρχουν σταρ στην τηλεόραση είναι βαθιά νυχτωμένοι. Δεν υπάρχουν πια σταρ στην τηλεόραση. Οι σταρ τελείωσαν μαζί με την εποχή της ψεύτικης ευδαιμονίας. Τότε όμως ήταν άλλες εποχές λόγω ανταγωνιστικής περιόδου. Όλοι τσιμπήσαμε. Έχω ωριμάσει όμως πια.

Τι ελπίζετε για τη σεζόν που έχει ήδη αρχίσει για εσάς;
«Αξιοπρέπεια για όλους. Στα ΑΤΜ το καλοκαίρι άκουσα πάνω από ένα εκατομμύριο φορές τη φράση «μα κι εσείς εδώ!» Ωραία ηχούσε στα αυτιά μου. Νόμιζε ο κόσμος ότι εμείς οι «σταρ» δεν θα πηγαίναμε στα ΑΤΜ. Δεν διαφέρουμε σε τίποτα. Οι μισθοί πια δεν διαφοροποιούνται. Για να σας απαντήσω πιστεύω ότι θα είναι μια τηλεοπτική χρονιά προσγειωμένη. Είναι ευκαιρία να δούμε ότι τα μεγάλα ανοίγματα σε μία μικρή αγορά ήταν λάθος. Ο ανταγωνισμός ξεκίνησε από αυτούς που έπαιρναν τον έναν και τον άλλον. Δεν ζήτησα ποτέ αύξηση, μου την έδιναν πάντα οι απέναντι. Κι αυτό το πηγαινέλα μου θυμίζει αποτυχημένους ποδοσφαιριστές. Δεν δουλεύεις για τη φανέλα αλλά για την αξιοπρέπεια καια υτή μου επέβαλε να μην είμαι γυρολόγος, χωρίς  να θέλω να θίξω όλους όσοι κάνουν μεταγγραφές.»