Γιώργος Νινιός: «Έχω δουλέψει στη λαϊκή»

Ο ηθοποιός μιλάει για τη ζωή του πριν γίνει γνωστός και για την επιστροφή του μέσα από τη νέα σειρά "Είναι Στιγμές".

Στο περιοδικό ΕΓΩ και την Κατερίνα Μπούσιου έδωσε συνέντευξη ο Γιώργος Νινιός και μίλησε για πολλά.

Είναι πρόκληση ο ρόλος (στο «Είναι Στιγμές);

Δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ τη λέξη «πρόκληση» στα επαγγελματικά. Πρόκληση είναι άλλα πράγματα στη ζωή μας. Θα έλεγα ότι ταιριάζει στις διαδρομές που κάνω και μου αρέσει να υπάρχω μέσα σε αυτές. Ο ρόλος μου είναι πολλά πράγματα μαζί, μερικά φαίνονται, άλλα όχι. Είναι άνθρωπος των συγκρούσεων, αλλά και εκείνος που θα κατευνάσει τα πνεύματα, είναι περίεργος, έχει ζήσει στη νύχτα, έχει καλύψει ένα φόνο, φτάνει κάποιες στιγμές μέχρι το να κάνει και ο ίδιος φόνο. Τίποτα, όμως, δεν γίνεται παρορμητικά. Έχει μια θέση και μια στάση ζωής.

Κάνατε άλματα στη ζωή σας;

Αν έπεφταν πάνω μου οι προβολείς στα 21 μου χρόνια, ίσως και να έκανα.Αλλά δεν μου συνέβη. Αντίθετα, επαγγελματικά μου συνέβαιναν σιγά – σιγά κάποια πράγματα. Ένας μικρός ρόλος, μετά ένας μεγαλύτερος, μετά ο πρωταγωνιστικός.

Σταθήκατε τυχερός;

Δεν πιστεύω καθόλου στην τύχη, ούτε στην ατυχία, ούτε στο ατύχημα! Πίστευα από πολύ νωρίς στη ζωή μου ότι όποιος δουλεύει πολύ αμείβεται και ανταμείβεται!

Κάνατε πολλές δουλειές πριν γίνετε ηθοποιός;

Όλες αυτές τις δουλειές που κάνει ένας πιτσιρικάς για να νιώθει καλά, έχοντας λεφτά στην τσέπη του. Είναι μεγάλη γλύκα αυτό το συναίσθημα. Και δυστυχώς, πολλές από αυτές τις δουλειές που έκανα εγώ τότε δεν μπορούν σήμερα να τις κάνουν οι νέοι. Ποιος θα προσλάβει σήμερα εύκολα έναν νέο ως γκαρσόν σε μπαρ; Ως μαθητευόμενο μπογιατζή; Ή στη λαική; Εγώ τα έκαν όλα αυτά. Ούτε στενοχωρήθηκα, ούτε μετάνιωσα, ήταν μια ωράια εκδρομή αυτά που έζησα.

Διαβάστε ακόμα:

''Είναι Στιγμές'': Τι συνέβη στο 3ο επεισόδιο;