Γιώργος Λιάγκας: «Υπάρχουν στιγμές που λέω …όπα μεγάλε, χαλάρωσε»!

«Καμιά φορά με βλέπω στην τηλεόραση και το ύφος μου ακόμη...»

Πολλές ήταν οι ερωτήσεις που δέχτηκε ο Γιώργος Λιαγκας στα round tables του press junket για το The Voice και μεγάλο ενδιαφέρον είχαν οι απαντήσεις που έδωσε.

Κάνετε μια εκπομπή που είναι τέταρτη σεζόν η εκπομπή για την οποία συζητούν όλοι καθημερινά, αναπαράγονται τα πάντα. Συμμετέχετε τώρα και σ’ ένα σόου το οποίο κάνει 60%. Πόσο εύκολο είναι να το διαχειριστείτε -και ως προς το να μην δώσετε την εικόνα του «ψώνιου», αλλά και ως προς το να μην επηρεάζεστε από τα κακεντρεχή σχόλια.

Ως προς το κομμάτι της κριτικής και όλων αυτών που λέγονται αναπαράγονται θετικά ή αρνητικά. Όταν πρωτοξεκίνησα την καριέρα μου θεωρώ ότι είμαι από τους ανθρώπους που έχουν από τους τηλεκριτικούς σταυρωθεί. Εν πολλοίς δίκαια και εν πολλοίς άδικα. Όταν πρωτοξεκίνησα το πρώτο πράγμα που έκανα τότε θυμάμαι ήταν άνοιγα τις εφημερίδες με το που πήγαινα στο γραφείο και διάβαζα την Γκολεμά και την Πετρούτσου που ήταν στην Ελευθεροτυπία. Και με επηρέαζε πάρα πολύ αν έγραφαν κάτι καλό ή κακό. Στην πορεία δεν με πειράζει ποια η άποψη του αν θα πεις κάτι κακό για μένα, με ενοχλεί σε ανθρώπινο επίπεδο.

Με πείραζε κάποια ό,τι λεγόταν σε επίπεδο που δεν το είχα πει ποτέ εγώ και σχολιάζανε κάτι που δεν το είχα πει σαν να το έχω πει. Αυτό πια με εξόργιζε. Στην πορεία όμως κατάλαβα όταν κι εγώ στοιχειοθέτησα μετά από τόσα χρόνια να λέω ελεύθερα την άποψή μου και πολλές φορές διατυπώνοντας την άποψή μου να γίνομαι και πιο αυστηρός πιο επιθετικός με κάποιους ανθρώπους, λέω γιατί λοιπόν αφού κι αυτοί που η δουλειά τους είναι να κρίνουν την τηλεόραση να μην πουν την άποψή τους που μπορεί να είναι πιο σκληρή, πιο ακραία. Αν είναι σε πραγματικά γεγονότα, το άλλο το θεωρώ ανήθικο. Γιατί να μην το έχουνε;

Άρα λοιπόν, θεωρώ πια έχω ήσυχη τη συνείδησή μου ως προς την κριτική, θεωρώ ότι πολύ σωστά υπάρχει αυτό το πράγμα. Κι εγώ με ποιο δικαίωμα να βγαίνω κάθε πρωί και να λέω μ’ αρέσει αυτός ο τραγουδιστής δεν μ’ αρέσει, μ’ αρέσει ο τάδε παίκτης κλπ. Κι εσύ που έχεις αυτό να μην γράφεις αν σ’ αρέσει ο Λιάγκας ή δεν σ’ αρέσει ο Λιάγκας ή αν συμφωνείς με την άποψή του ή διαφωνείς; Έχουμε όλοι το ίδιο δικαίωμα στη δημοκρατία. Άρα λοιπόν με αυτό το πράγμα το έχω λύσει πια μέσα μου. Δεν με πειράζει καμία αρνητική κριτική ειλικρινά δεν με πειράζει καθόλου.

Με πειράζει ακόμη και τώρα και με στεναχωρεί ανθρώπινα η κριτική επί γεγονότων που δεν έχουν συμβεί ποτέ. Αυτό με πειράζει πάρα πολύ. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Είπα προχτές κάτι που έγινε με τον Βερύκιο και τον Σταυρόπουλο. Είχα παρασυρθεί και βγήκα και είπα κάτι και έκρινα και τους δυο και λέω αυτό το πράγμα κάνανε αυτοί οι δύο. Δεν ήξερα ότι το έχει πει μόνο ο ένας. Την επόμενη μέρα αισθάνθηκα πολύ άσχημα και βγήκα και το διόρθωσα. Λέω παιδιά αφορούσε το σχόλιο μόνο τον έναν. Γιατί ο άλλος διαφοροποιήθηκε, δεν το ‘ξερα. Γιατί εκείνη την ώρα μου το παν αυτό…τους έπιασε και τους δυο. Λάθος μου. Το έχουμε κάνει όλοι μας κλπ.

Τώρα μπορεί να υπάρχουνε στιγμές που κι εγώ να αντιλαμβάνομαι ότι μέσα μου… Καμιά φορά με βλέπω στην τηλεόραση και το ύφος μου ακόμη και λέω «όπα μεγάλε λίγο χαλάρωσε». Δηλαδή και μέσα μου προσπαθώ που νομίζω ότι αυτό ή που λέω κάτι και λέω «εντάξει ποιος είσαι;» Δεν έγινε και κάτι επειδή… Προσπαθώ να βρω μια τέτοια ισορροπία. Δηλαδή εγώ ο ίδιος να κατεβάζω τους τόνους. Από την άλλη μου κάνει και καλό που κάνω μια εκπομπή με τη Φαίη που είναι ένας άνθρωπος πιο χαμηλών τόνων, πιο γλυκός κλπ, και πολλές φορές και στον αέρα αυτό που βλέπετε σε εισαγωγικά με μαλώνει αλλά και σε προσωπικό επίπεδο μου λέει γίνε πιο γλυκός γίνε πιο αυτός, στρογγύλεψε λίγο τις γωνίες της άποψής σου.

Και προσπαθώ να είμαι το ίδιο φιλικός με ανθρώπους που γνωρίζω τόσα χρόνια, να μην χάνω τις φιλίες που είχα από το σχολείο κλπ ώστε να μην θεωρώ ότι έχω αλλάξει πορεία και ρότα στη ζωή μου. Και κάνω τα πράγματα που έκανα πάντα δεν έχει αλλάξει η ζωή μου τώρα που ας πούμε υπάρχει μια τηλεοπτική επιτυχία τα τελευταία χρόνια.

Γιώργος Σκρομπόλας

Διαβάστε όλα τα νέα για το The Voice εδώ!