Γιώργος Λιάγκας: Το συγκινητικό κείμενο για την Μαριάννα και τα σκληρά μηνύματα κατά του ρατσισμού!

« Έχουμε εγκλωβιστεί σε μια εικόνα που έχει δημιουργήσει το life style. Είμαστε έτοιμοι να πετάξουμε στον Καιάδα της αισθητικής που μας έχουν επιβάλλει, οτιδήποτε είναι πιο χοντρό, πιο ψηλό, πιο κοντό, πιο μαύρο από αυτό που μας έχουν μάθει να θεωρούμε τέλειο.»

 Mε αφορμή τη συνέντευξη που πήρε ο παρουσιαστής από την παίκτρια του The Voice, Μαριάννα Ροζαλίν Μακρέλ που όπως αποκάλυψε η ίδια έχει δεχτεί πολλές επιθέσεις βίας, λόγω της σωματικής της διάπλασης! Ο Γιώργος Λιάγκας με ένα συγκινητικό κείμενο στο editorial του στην Real life, περνάει τα δικά του μηνύματα για τον ρατσισμό με τον οποίο η ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζει τη διαφορετικότητα των ανθρώπων.

Διαβάστε όσα αναφέρει στο editorial του

Η Μαριάννα Ροζαλίν Μακρέλ είναι ένα κορίτσι 23 ετών.Η μαμά της είναι Ελληνίδα, ο πατέρας της Άγγλος. H Mαριάννα σπουδάζει Αγγλική φιλολογία, έχει καλούς φίλους και μεγάλη της αγάπη είναι η μουσική. Παίξει εξαιρετικό πιάνο και τραγουδάει Εκεί, γύρο στα 12, ήταν η πρώτη φορά που έφαγε πολύ ξύλο στο σχολείο, από την παρέα των… προχωρημένων, που το έκαναν έτσι, για να σπάσουν πλάκα. Αυτό επαναλήφθηκε ακόμα μια φορά από μια παρέα σε έξοδό της. Πάλι για να σπάσουν πλάκα. Αυτό επαναλήφθηκε και σε μια άλλη έξοδο της για να σπάσουν πλάκα. Και η μητέρα της είχε πέσει θύμα βίας. Σε τι διαφέρουν; Επί της ουσίας σε τίποτα. Ίσα, ίσα, σε πολλά υπερτερούν. Απλά είχαν ελλιπή ανάπτυξη και τους λείπουν αρκετοί πόντοι από αυτό που θεωρούμε φυσιολογικό.

Η μαμά της όταν ήταν μικρή η Μαριάννα της ζωγράφιζε ζωάκια με μεγάλες διαφορές μεγέθους και προσπαθούσε να την πείσει πως τα μικρόσωμα ζώα δεν είναι κατ’ ανάγκη και κατώτερα. Της μίλησε πολύ, της τόνωσε το εγώ, έβγαλε ένα υγιές παιδί με ολοκληρωμένη προσωπικότητα. Δεν δημιούργησε ένα νέο Κωσταλέξι. Και  την ενθάρρυνε να βγαίνει έξω!

Στην αρχή η Μαριάννα ντρεπόταν πολύ κάθε φορά που άκουγε γέλια ή εισέπραττε περίεργα βλέμματα όταν έμπαινε σε έναν καινούργιο χώρο. Τώρα πια γελά εκείνη με τις αντιδράσεις των άλλων. Η μητέρα της την να λάβει μέρος στο »Τhe Voice.»  Είχε πάει και σε άλλα παιχνίδια. «Δεν έχει το πακέτο» της είπαν, εννοώντας προφανώς πως δεν είναι 1,80μ. αγγελάκι της Victoria’s Secret. Όμως,δεν το έβαλε κάτω.

«Οι άνθρωποι δεν είναι πακέτα», είπε στην συνέντευξή της, δίνοντας γροθιά στο στομάχι στην ελληνική κοινωνία που  έπεσε δήθεν από τα σύννεφα στην ανακάλυψη πως, ναι, είμαστε ρατσιστές. Έχουμε εγκλωβιστεί σε μια εικόνα που έχει δημιουργήσει το life style. Είμαστε έτοιμοι να πετάξουμε στον Καιάδα της αισθητικής που μας έχουν επιβάλλει, οτιδήποτε είναι πιο χοντρό, πιο ψηλό, πιο κοντό, πιο μαύρο από αυτό που μας έχουν μάθει να θεωρούμε τέλειο.

Μόνο που οι άνθρωποι δεν είναι μηχανές για να είναι ομοιόμορφοι. Και διαφέρουν από αυτές, ακριβώς γιατί έχουν ψυχή και συναίσθημα. Τώρα αν αυτό είναι πάντα καλό; Ας το σκεφτεί ο κύριος και η κυρία την επόμενη φορά που θα αποκαλέσει αυτήν ή αυτόν που στα μάτια του φαντάζει διαφορετικός.Σκληρό, αλλά εύχομαι σε όλους να μη χρειαστεί να διαπιστώσουμε όταν κάτι συμβεί πολύ κοντά μας, γιατί τότε το πακέτο δεν θα διαθέτει γραμματόσημο επιστροφής»

Διαβάστε ακόμα

Πρωτόγνωρη επίθεση Λιάγκα σε Σκορδά: «Αυτά απευθύνονται σε αμόρφωτους ανθρώπους»!

Ουγγαρέζος: «Έτσι έμαθα για τη μεταγραφή Λιάγκα-Σκορδά»

Σηκώθηκε να φύγει ο Κοντονής από την εκπομπή! Τον σταμάτησε ο Παπαδάκης!