Γιώργος Λιάγκας: Ο φασισμός ενός δημοκράτη

Σαφείς αιχμές για τον Γρηγόρη Αρναούτογλου...

Με τίτλο «Ο φασισμός ενός δημοκράτη», ο Γιώργος Λιάγκας, μέσα από το κείμενό του στο Secret των Παραπολιτικών, αναρωτιέται αν είναι φασιστική ή όχι η ελληνική κοινωνία. Με αφορμή, λοιπόν, τον παραπάνω προβληματισμό, ο δημοσιογράφος αναφέρεται και στο θέμα που έχει απασχολήσει αρκετά τις τηλεοπτικές στήλες το τελευταίο διάστημα, την επιλογή των καλεσμένων που εμφανίζονται στις εκπομπές. Ο Γιώργος Λιάγκας γράφει τα εξής:

«Ακραίες φωνές, όπως του Σφακιανάκη, του Φαήλου ή του Μαργαρίτη, πρέπει να καλούνται σε εκπομπές; Αυτό εξαρτάται από την προσωπική αισθητική του καθενός. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν πρέπει να τους θεωρήσει η κοινωνία αποκλεισμένους. Όλοι πρέπει να ακούγονται. Όλοι πρέπει να αντιπαρατίθενται και να εκθέτουν τις απόψεις τους, ώστε να μπορούν να εκτίθενται. Το ζητούμενο είναι να βρεθεί και αυτός που θα τους εκθέσει. Και εκεί είναι η μεγάλη ευθύνη. Καλά κάνεις και καλείς όποιον θες στην εκπομπή σου. Όταν, όμως, ξέρεις καλά γιατί τον φέρνεις και αυτός σου βγάζει το ψητό, πρέπει να έχεις τα ανάλογα επιχειρήματα, ώστε να τον αντικρούσεις και να αναδείξεις την ένδεια των λεγομένων του.
Όχι στον αποκλεισμό λοιπόν. Ναι στη δυνατότητα του καθενός να λέει οτιδήποτε, οπουδήποτε. Αρκεί να υπάρχει η γνώση και η παιδεία, που θα οδηγήσουν τα επιχειρήματα αυτά εκεί που τους αρμόζει. Στον κάλαθο των επικίνδυνων…».