Γιώργος Λιάγκας για Παντελή Παντελίδη: «Η μοίρα παίζει τελικά άσχημα παιχνίδια…»

Το μακροσκελές κείμενο του Γιώργου Λιάγκα για το χαμό του τραγουδιστή...

Ο Γιώργος Λιάγκας βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες μακριά από το Πρωινό του ΑΝΤ1 καθώς ταλαιπωρείται από μία γρίπη. Ο παρουσιαστής μέσα από το blog του καταθέτει μερικές σκέψεις του γύρω από το θάνατο του Παντελή Παντελίδη και όχι μόνο, μέσα από ένα κείμενο του με τίτλο «Η τιμή της επιτυχίας» και κάνει λόγω για τα άσχημα παιχνίδια που παίζει η μοίρα…

«Η μοίρα παίζει τελικά άσχημα παιχνίδια. Την μια στιγμή πρώτη είδηση γίνεται ο ατυχής όντως στίχος του Παντελίδη για την Κύπρο… Και να σου οι εκπομπές, να σου τα social media και τα site έστησαν το γνωστό δικαστήριο.

Όχι μη βιαστείτε, δεν συμμετείχα αυτή τη φορά, όχι από άποψη, αλλά λόγω μιας δυνατής γρίπης που με κράτησε όλη τη εβδομάδα σπίτι. Την άλλη στιγμή μαθαίνεις την τραγική είδηση, μένεις άφωνος στο άκουσμα ότι ένας νεότατος άνθρωπος χάνει με τόσο φρικτό τρόπο τη ζωή του και ειλικρινά δεν ξέρεις πως να συμπεριφερθείς.

Ο Παντελίδης ήταν αυτό που λέμε δημιούργημα της ίδιας της κοινωνίας. Βγήκε μακριά από κυκλώματα συστήματα, μακριά από την νύχτα, απευθύνθηκε στη μάζα και έγινε αστραπιαία ο αγαπημένος της λαϊκός τραγουδιστής. Στην αρχή όλοι τον σνομπάρισαν. Ακόμα και οι συνάδελφοι του. Είπαν ότι μιμείται άλλους, ότι θα τελειώσει γρήγορα. Αντιθέτως αυτός γίνονταν όλο και πιο δημοφιλής.
Αυτό δεν συγχωρείται στην Ελλάδα. Είμαστε όλοι έτοιμοι να ξεσκίσουμε στο πρώτο στραβοπάτημα τον επιτυχημένο. Έτσι αισθανόμαστε και μεις δυνατοί και αποκτούμε οντότητα μέσω της δικής του απαξίωσης.

Το ίδιο δεν έγινε και με τον Λάκη; Είναι σύμφωνα μ όλες τις έρευνες ο δημοφιλέστερος των Ελλήνων. Έχει τη δύναμη να επηρεάζει κόσμο και ακόμα και να τον κατευθύνει πολιτικά. Πόσοι άραγε τον φθονούν και τον ζηλεύουν για όλο αυτό; Και να που έρχεται η στιγμή που κάνει το μεγάλο λάθος. Γιατί ότι και να είπε μετά, ήταν λάθος. Ακόμα και αν το είπε μόνο για τον Σόιμπλε δεν προκύπτει από πουθενά ότι ένας άνθρωπος γίνεται μοχθηρός λόγω της αναπηρίας του.

Τον περίμεναν όλοι στη γωνία και όπως ήταν αναμενόμενο έπεσαν να τον ξεσκίσουν. Πολιτικοί δημοσιογράφοι, ενώσεις και πολίτες. Δικαίως σίγουρα. Ολίγον τι ,υπερβολικά όμως. Ήταν λάθος, δεν υπήρχε όμως πρόθεση. Δεν νομίζω σε καμιά περίπτωση ο Λαζόπουλος να έχει άσχημη γνώμη για τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες.
Ούτε πίστεψα ότι ο λάθος στίχος του Παντελίδη έγινε για να θίξει τους Κύπριους. Ούτε του πέρασε από το μυαλό.

Άρα τι συμβαίνει; Η κοινωνία δεν δικαιούται να κρίνει; Και προφανώς δικαιούται. Αλλά επειδή η κοινωνία αποτελείται από ανθρώπους, με όλα τα ταπεινά ένστικτα και αισθήματα, εμπεριέχει τη φύση μας. ΔΕΝ είναι δίκαια στην κρίση της. Γιατί είναι έτοιμη να συγχωρήσει εύκολα το ανθρώπινο λάθος του οποιουδήποτε μη επιτυχημένου. Ενώ από την άλλη είναι έτοιμη να στήσει τις δημόσιες κρεμάλες ακόμα και για το πιο αθώο λάθος του επιτυχημένου. Είπαμε η επιτυχία στην Ελλάδα δεν συγχωρείτε και έχει το πιο ακριβό τίμημα.»

Κηδεία Παντελίδη: «Είχα κάποτε μια αγάπη»… Έφτασε η σορός του Παντελή μέσα σε χειροκροτήματα – Λιποθύμησαν δύο κοπέλες!