Γιώργος Λιάγκας για κύκλωμα εκβιαστών στα ΜΜΕ: «Έβλεπα αυτόν τον άνθρωπο να…»

«Εμείς μείναμε στο ρεπορτάζ, στην παρουσίαση, ενώ αυτός...»

Η είδηση της σύλληψης του εκδότη της Ακρόπολης, Παναγιώτη Μαυρίκου, έπεσε σαν βόμβα όχι μόνο στον δημοσιογραφικό κόσμο αλλά και σε όσους δεν πίστευαν ότι υπήρχε μια τόσο πρωτοφανής υπόθεση εκβίασης σε βάρος ΔΕΚΟ, τραπεζών και επιχειρηματιών. Πρωταγωνιστές στην υπόθεση, εκτός από τον Παναγιώτη Μαυρίκο ήταν σύμφωνα με την αστυνομία και και δυο δημοσιογράφοι, ο Τάκης Μουσσάς και ο Χρήστος Φράγκος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες εξελίξεις για το θέμα στο NEWSIT

Με το θέμα ασχολήθηκε και ο Γιώργος Λιάγκας στο Πρωινό, ο οποίος ξέσπασε λέγοντας τα εξής: «Με τον έναν από αυτούς ξεκινήσαμε μαζί στη δημοσιογραφία. Εμείς μείναμε στο ρεπορτάζ, στην παρουσίαση, ενώ αυτός ακολούθησε μια άλλη γραμμή… γραφεία τύπου σε επιχειρήσεις και αυτά. Έχεις 2-3 γραφεία τύπου, κονομάς κανά 2χίλιαρο από το καθένα και βγάζεις 5-6 χιλιάρικα. Και ξαφνικά τον έβλεπα αυτόν τον άνθρωπο, χωρίς να έχει κάνει δημοσιογραφική επιτυχία να κυκλοφορεί με ακριβά αυτοκίνητα, να κάνει διακοπές με σκάφη. Μου έκανε εντύπωση πώς έκανε τέτοια ζωή.

Όλοι μας ξέρουμε ότι υπάρχουν και άλλα sites ψιλοεκβιαστών και καλό είναι αν δεν τους πιάσουνε να μαζευτούνε οι ίδιοι αυτοί. Έλεος με τη διαπόμπευση του κόσμου με τέτοιο τρόπο, να γράφουνε ότι θέλουνε. Και να γίνει και στον Τύπο αυτό το πράγμα. Δηλαδή, περιοδικά του στυλ «Ο ένας έπαθε εγκεφαλικό και η άλλη κλαίει»… πρέπει κάποια στιγμή να τελειώνει η ιστορία αυτή.

https://www.youtube.com/embed/FOAWNsykt7M