Γιώργος Καπουτζίδης: «Μου άρεσε πάρα πολύ η ιδέα να ερμηνεύσω έναν γκέι ρόλο χωρίς…»

«Η δυσκολία είναι ότι ακριβώς επειδή...»

Ο Γιώργος Καπουτζίδης, ο σεναριογράφος της «Εθνικής Ελλάδος» μίλησε σε συνέντευξη του στην Καθημερινή και στην Κατερίνα Μπακογιάννη για τους χαρακτήρες που έπλασε στην νέα σειρά του MEGA, αλλά και για το ρόλο που επέλεξε να υποδυθεί ο ίδιος σε αυτή.

Για τους χαρακτήρες της σειράς:
«Είναι πρόσωπα που βλέπουµε κάθε µέρα εάν κάνουµε µια βόλτα στη γειτονιά. Η δυσκολία είναι ότι ακριβώς επειδή υπάρχει µια πολυσυλλεκτικότητα στους χαρακτήρες, πρέπει να µπω λίγο πιο βαθιά στην ψυχοσύνθεση ανθρώπων που δεν γνωρίζω. ∆ηλαδή, δεν γνωρίζω πώς ένα παιδί µπορεί να φτάσει να έχει φασιστικές αντιλήψεις και δεν έχω τέτοιους ανθρώπους στο περιβάλλον µου».

Γιατί τους λόγους που επέλεξε να υποδυθεί τον Χρήστο στη σειρά:
«Μου άρεσε πάρα πολύ η ιδέα να ερµηνεύσω έναν γκέι ρόλο χωρίς κανένα απολύτως «εξωτερικό» στοιχείο στην οµιλία ή στην κίνηση. Αυτός ο πολύ ρεαλιστικός χαρακτήρας καταντά πρωτοποριακός για την ελληνική τηλεόραση. Ο πιο αγαπηµένος µου κωµικός χαρακτήρας ήταν ο ήρωας που έπαιζε ο Γιάννης Μπέζος στους «Απαράδεκτους»: για το 1991 ήταν πρωτοποριακό ότι ένας γκέι χαρακτήρας ήταν ίσος ανάµεσα σε τέσσερις, φοβερά έξυπνος και δεν ήταν αντικείµενο κοροϊδίας. Ε, από τότε αισθάνοµαι ότι δεν υπήρχε κάποια εξέλιξη και ότι έπρεπε να πάµε ένα βήµα παραπέρα».

Για ποιο λόγο κράτησε τον ρόλο για τον εαυτό του: » Γιατί είπα, το κάνω που το κάνω το τόλµηµα, ας το κάνω ολοκληρωµένα».

Εάν υπάρχει στο σενάριο ένα φιλί «τύπου Παπακαλιάτη»:«∆εν το έχω σκεφτεί καθόλου».