Γιώργος Γεωργίου: Ο Ελληνοκύπριος ηθοποιός του “Game of Thrones”!

Τι είπε για την Emilia Clarke και την Gwendoline Christie;

Ο Ελληνοκύπριος Γιώργος Γεωργίου, με καταγωγή από το χωριό Δάλι κοντά στη Λάρνακα, μιλάει στην «Espresso» και την Ελισσάβετ Κυρίτση για τη συμμετοχή του στις σειρές «Homeland» και «Game of Thrones», τη φιλία του με τον Τομ Χάρντι, τη συνεργασία του με τη Μέριλ Στριπ -την αποκαλεί «διαμάντι»- στο «Mamma Mia», αλλά και τον ρόλο του… Αλέξη Τσίπρα που έπαιξε στο ραδιοφωνικό θεατρικό «A Greek drama» για λογαριασμό του BBC.

Αν και οι γονείς του δεν ήθελαν το μικρότερο από τα τέσσερα παιδιά τους να ασχοληθεί με την υποκριτική, εκείνος τους υποσχέθηκε πως θα τελείωνε πρώτα το σχολείο και ύστερα θα ακολουθούσε το όνειρό του. «Ετσι κι έγινε, ως συμβιβασμός. Ομως, όσο διάβαζα Μαθηματικά, Φυσική και Σχέδιο, το… έσκαγα για να πάρω μέρος σε βιντεοκλίπ και διαφημίσεις! Αφού αποφοίτησα στα 18 μου, τα έδωσα όλα, ώστε να γίνω ένας full time μάχιμος ηθοποιός. Υστερα από έναν χρόνο διαπίστωσα πόσο δύσκολο ήταν να βρεις δουλειά κι έτσι αποφάσισα να δώσω εξετάσεις σε δραματική σχολή» λέει στην «Espresso» ο Γιώργος, ο οποίος συμμετείχε φέτος σε δυο επεισόδια της πέμπτης σεζόν της δημοφιλούς αμερικανικής σειράς «Homeland», υποδυόμενος τον Αλ Αμίν, έναν άντρα από τη Συρία, ο οποίος προσπαθεί να σταθεί στο πλευρό των συμπατριωτών του στη Γερμανία.

«Ηταν υπέροχο που δούλεψα με την Κλερ Ντέινς στο «Homeland». Το σίριαλ είναι πολύ αληθινό και τωρινό, γι’ αυτό νομίζω πως οι άνθρωποι που συμμετέχουν σε αυτό αισθάνονται τεράστια πίεση στο να το κάνουν σωστά, να μην το παρουσιάσουν λάθος. Εγώ ιδίως το ένιωσα αυτό, όχι επειδή έπαιξα τον Αλ Αμίν, αλλά γιατί έπρεπε να βάλω τα δυνατά μου για να καταλάβω τα ανθρώπινα συναισθήματα των ανθρώπων που ηγούνται σε τέτοιες καταστάσεις. Ηταν άγριο» αποκαλύπτει.

Πόσο εύκολο είναι όμως για κάποιον να… τρυπώσει σε μια μεγάλη παραγωγή; «Εκανα οντισιόν μέσω κασέτας -έγραψα βίντεο στο λάπτοπ μου, στο δωμάτιό μου- και την έστειλα στη Νέα Υόρκη, όπου έχει τη βάση του ο διευθυντής του κάστινγκ. Πριν κάνω το δοκιμαστικό και τελικά παίξω δεν έβλεπα «Homeland», κι έτσι ήταν εύκολο να μην παρασυρθώ συναισθηματικά, όταν ήμουν στο γύρισμα» δηλώνει ο Ελληνοκύπριος, ο οποίος σπούδασε σε μία από τις σπουδαιότερες δραματικές σχολές.

«Λατρεύω να παίζω τον Razdal στο “Game of Thrones”. Λατρεύω να βλέπω τη σειρά κι έτσι το να συμμετέχω είναι για εμένα ένα όνειρο! Το σενάριο είναι υπέροχο, οι σκηνοθέτες και οι ηθοποιοί έξοχοι, και οι χώροι των γυρισμάτων εξωτικοί!» επισημαίνει με ενθουσιασμό ο Γιώργος Γεωργίου και συμπλήρωσε: «Γνώρισα πολύ καλά την Emilia Clarke, ήταν κι εκείνη σπουδάστρια του Drama Centre, οπότε είχαμε πολλούς κοινούς καθηγητές. Το ίδιο και η Gwendoline Christie, η οποία έχει απίστευτη πλάκα! Είμαι φίλος με πολλούς ηθοποιούς από το καστ κι αυτό δείχνει το πολύ καλό ομαδικό πνεύμα που κυριαρχεί στο γύρισμα. Γελάμε πολύ! Θα με δείτε ξανά στη νέα σεζόν, που θα βγει στις 24 Απριλίου. Δεν μπορώ να αποκαλύψω κάτι για την εξέλιξη, οπότε θα πρέπει να περιμένετε για να δείτε. Είμαι ενθουσιασμένος».

Όσον αφορά τους δράκους, είπε: «Οι δράκοι ήταν… αρκουδάκια τοποθετημένα στην άκρη μιας σφουγγαρίστρας! Κάποιος τα κουνούσε. Τα υπόλοιπα έπρεπε να τα υποκρινόμαστε για να βγει το αποτέλεσμα, όταν θα έμπαιναν τα γραφικά. Είναι πολύ δύσκολο να παίζεις χωρίς να υπάρχει κάποιος απέναντί σου που αντιδρά, αλλά είναι υπέροχο μάθημα, το οποίο βοηθά στη συγκέντρωση».