Γιώργος Αυτιάς: «Χρειάστηκε μόλις ένα λεπτό για να συμφωνήσουμε με τον ΣΚΑΪ«»

«Πριν από λίγες ημέρες υπέγραψα συμβόλαιο δύο ετών συν ένα ακόμη...»

Για την τηλεοπτική σεζόν που πέρασε, την ανανέωση του συμβολαίου του και τα επόμενα σχέδιά του μίλησε ο Γιώργος Αυτιάς στον Ελεύθερο Τύπο και την Κατερίνα Θεοδωροπούλου.

Ήταν μια χρονιά με έντονο ανταγωνισμό. Εκτός από το «Mega Σαββατοκύριακο», απέναντί σας βρέθηκε και η «Πρωινή ενημέρωση Alpha» με τον Σπύρο Χαριτάτο.

Φέτος, όπως κάθε χρόνο, ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος, αντικειμενικά ισχυρός, αλλά και δημιουργικός. Αυτό που με γεμίζει είναι να υπάρχει ευγενής άμιλλα με ανθρώπους άξιους και επαγγελματίες. Έχω μάθει από τα πρώτα χρόνια, όταν έκανα ρεπορτάζ, όταν οδηγώ την κούρσα να μην κοιτώ πίσω. Αν παρασυρθώ για να δω ποιος ακολουθεί, θα πέσω. Κινούμαι σαν τον συνεπή οδηγό. Δεν βλέπω ποτέ το κοντέρ. Προσέχω να έχω το νου μου στο παρμπρίζ. Έχει αποδείξει η ιστορία της τηλεόρασης ότι, αν κοιτάς μόνο τα νούμερα, μπορεί να τρακάρεις. Φέτος, πάντως, όλοι προσπάθησαν. Αυτό που θέλω είναι να υπάρχει δουλειά και για τους υπόλοιπους αξιόλογους συναδέλφους. Τώρα πια σημασία έχει τι προσφέρεις στην κοινωνία.

Τι ετοιμάζετε για τη νέα σεζόν;

Ομάδα που βγαίνει πρώτη δεν αλλάζει! Δεν είμαι άνθρωπος των ριζικών αλλαγών.

Οπότε, δεν σκέφτεστε να αλλάξετε ζώνη, σταθμό;

Πριν από λίγες ημέρες υπέγραψα συμβόλαιο δύο ετών συν ένα ακόμη… Εκτίμησα την τιμή που μου έκαναν στον ΣΚΑΪ. Χρειάστηκε μόλις ένα λεπτό για να συμφωνήσουμε!

Θα κάνατε δελτίο ειδήσεων;

Όπα! Είμαι πρωινός! Αυτό γνωρίζω καλά ότι το έχει εκτιμήσει ο κόσμος και είναι τιμή για την ομάδα μου και μένα να μας εμπιστεύεται το ξεκίνημα της μέρας του ο κάθε πολίτης. Η φιλοσοφία του δελτίου προς το παρόν είναι: ρίσκα παίρνω όταν ξέρω ότι θα έχω σίγουρη την επιτυχία…