Γιατί η ΝΕΡΙΤ «έκοψε» την Έλενα Ακρίτα

Για όλα υπάρχει εξήγηση. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχει γίνει παρεξήγηση, αφού οι αποδείξεις «μιλούν» από μόνες τους. Μπερδευτήκατε; Να σας εξηγήσω λοιπόν τι εννοώ για να μην υπάρχει παρεξήγηση.

Πριν από μερικές ημέρες ανέφερα τις προτάσεις που κατέθεσε το «Production Hub» του Ομίλου ΑΝΤ1 στη ΝΕΡΙΤ. Ανάμεσα στις οκτώ προτάσεις λοιπόν που κατατέθηκαν από την εταιρεία παραγωγής ήταν και ένα talk show με παρουσιάστρια την Έλενα Ακρίτα και το οποίο… απορρίφθηκε από τη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ.

Το να αναφέρω ότι η «απόρριψη» αυτή μου προξένησε μεγάλη εντύπωση το θεωρώ περιττό, αφού μόνο το όνομα «Έλενα Ακρίτα» αποτελεί ένα πολύ δυνατό brand name στην τηλεοπτική -και όχι μόνο- αγορά! Η πρόταση λοιπόν από το «Production Hub» ήταν για ένα talk show, όπως τα «Φώτα πορείας» που παρουσίαζε και παλαιότερα στην ΕΡΤ. Σε συζήτηση λοιπόν με φίλους για την «απόρριψη», μου θύμισαν τη στάση της Ακρίτα μετά το λουκέτο που έβαλε η κυβέρνηση στην ΕΡΤ και τη δημοσίευση που είχε κάνει τότε η δημοσιογράφος για την απόφαση των διοικούντων την τότε «Δημόσια Τηλεόραση» να προβάλλουν την εκπομπή της, τα «Φώτα πορείας» σε αυτήν. Η Έλενα Ακρίτα λοιπόν, τον Ιούλιο του 2013, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook είχε απαγορεύσει την προβολή της εκπομπής της, διαμαρτυρόμενη έτσι για το λουκέτο στην ΕΡΤ. Η δημοσίευση ήταν η εξής:

Η επίμαχη ανάρτηση

Φαίνεται λοιπόν ότι τα στελέχη της ΝΕΡΙΤ δεν της το συγχώρησαν και παρά το ότι είναι «ανεξάρτητη δημόσια τηλεόραση» (παρακαλώ να συγκρατήσετε τα γέλια σας!) την… έκοψαν! Βέβαια, ίσως στους λόγους απόρριψης έλαβε ρόλο και μία ακόμη ανάρτηση της Ακρίτα στο διαδίκτυο με την οποία ζητούσε τη διαγραφή του Σίμου Κεδίκογλου από την ΕΣΗΕΑ για το «κατέβασμα» του γενικού διακόπτη στην ΕΡΤ. Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν δεν ήθελαν και πολύ οι ανεξάρτητοι (σας είπα: μην γελάτε!) να αποφασίσουν πως η ΝΕΡΙΤ θα μείνει χωρίς «Φώτα πορείας», αλλά εγκρίνοντας εκπομπές που θα μας φτάνουν… στα άκρα!

Για την ιστορία να αναφέρω ξανά πως το «Production Hub» κατέθεσε ξανά στη ΝΕΡΙΤ τις υπόλοιπες 7 προτάσεις, αλλά όχι την εκπομπή της Έλενας Ακρίτα, αφού η ίδια απέσυρε την πρότασή της.

Γρηγόρης Μελάς