Γιάννης Βασιλείου: «Ο Γιώργος σταμάτησε τα πάντα μετά τη Γιουροβίζιον»

«Είδαμε από κοντά τι έγινε, κάτι που εσείς δεν είδατε...»

Σε συνέντευξη του στο περιοδικό «Λοιπόν» και στη Ρενέ Σαραντινού ο Γιάννης Βασιλείου αποκαλύπτει πως επήλθε ρήξη στη σχέση τους και γιατί ο γιος του άλλαξε το επίθετο του σε Αλκαίος, αλλά και τι κάνει σήμερα και γιατί χάθηκε από το προσκήνιο.

Ο γιο σου ο Γιώργος Αλκαίος εδώ και πολλά χρόνια έχει χαθεί από το προσκήνιο. Γιατί;
Ναι, σταμάτησε τα πάντα μετά τη Γιουροβίζιον, που είχα πάει κι εγώ μαζί του τότε. Είδαμε από κοντά τι έγινε, κάτι που εσείς δεν είδατε. Του είπα: «Να βγω στην τηλεόραση να πω τι έγινε με την ΕΡΤ;» Μου είπε: «Όχι, δεν θα βγεις πουθενά». Η ΕΡΤ δεν έβγαλε καθόλου φράγκα. Να βάζεις στον Ρουβά, στην Καλομοίρα… Εκεί έριχναν φράγκα. Στον Γιώργο δεν είδαμε τίποτα. Στο MAD δεν ακουγόταν καθόλου. Τo MAD και η ΕΡΤ αντιπροσωπεύουν το τραγούδι.

Η σχέση σας είναι καλή τώρα;
Είναι στη Μήλο, έχει ένα ξενοδοχείο με 11 δωμάτια και πηγαίνει καταπληκτικά, είναι ένα μεγάλο παιδί και κάνει όλες τις δουλειές από το πρωί μέχρι το βράδυ. Του αρέσει αυτό που κάνει. Μιλάμε μια φορά το μήνα.

Θα «επιστρέψει» στο τραγούδι;
Δεν το πιστεύω, δεν πρέπει να το κάνει, θα έχει αποτυχία. Να μην ξαναγυρίσει στο ΄χωρο, καθόλου. Άλλαξαν τα πράγματα. Εγώ είμαι «in», ο Γιώργος δεν είναι «in». Αν έβγαιναν οι μπαλάντες που έγραφε… Σήμερα η νεολαία είναι «αλλού», πιο ραπ, χιπ -χοπ.