Γιάννης Βαρδής: «Ο πατέρας μου ήθελε να φύγει από το Fame Story, όμως…»

Τι λέει για το περιστατικό με την Πατρίτσια Άμπαχαμς;

Ο Γιάννης Βαρδής σε συνέντευξη του στο Down Town Κύπρου και στον Πανο Γιαννακόπουλο μίλησε για τη συμμετοχή του στο Voice ως βοηθός της Δέσποινας Βανδή, αλλά και την παλιότερη συμμετοχή του πατέρα του στο Fame Story, κάνοντας αποκαλύψεις…

Πολλοί λένε ότι την καλύτερη ομάδα την έχει ο Μιχάλης!
Πριν μπω στο παιχνίδι αυτό νόμιζα. Τώρα που βλέπω τα πράγματα από μέσα, νομίζω ότι η ομάδα της Δέσποινας δεν συγκρίνεται. Η Δέσποινα έχει την καλύτερη ομάδα!

Η Δέσποινα αναγκάστηκε να διώξει από την ομάδα της την Πατρίτσια, μία σπουδαία φωνή, επειδή όπως είπε προσπάθησε να μπερδέψει την αντίπαλό της Angel.
Το τραγούδι και η καριέρα έχουν να κάνουν με τον χαρακτήρα; Για μένα ο χαρακτήρας παίζει σημαντικό ρόλο… Η Πατρίτσια δεν ακολούθησε τις οδηγίες της coach της. Προσπάθησε να πετάξει την Angel εκτός. Έκανε κάτι που δεν την τιμά. Σε κανέναν, για παράδειγμα, δεν θα άρεσε να τραγουδά και να του κατεβάζουν τα μικρόφωνα. Στο «The Voice» δεν έχει να ανταγωνιστεί ο ένας με τον άλλον. Έχει να ανταγωνιστεί ο καθένας με τον εαυτό του.

Αυτό με τα μικρόφωνα το κάνουν και οι φτασμένοι τραγουδιστές στους μικρότερους;
Φυσικά. Και μάλιστα πασίγνωστοι καλλιτέχνες, ηγέτες σχημάτων. Είναι κομπλεξικοί και ανασφαλείς.

Υπάρχουν ατάλαντοι συνάδελφοί σου οι οποίοι έχτισαν τις καριέρες τους πάνω στο τσαγανό του χαρακτήρα τους;
Υπάρχουν πολλοί ατάλαντοι που έκαναν καριέρες. Πάντα γινόταν.

Είπες «ναι» στο «Τhe Voice» παρόλο που ο πατέρας σου είχε περάσει δύσκολα στο πρώτο «Fame Story»… Είναι εντελώς διαφορετικό πρότζεκτ. Δεν υπάρχει πια το κουτσομπολιό που υπήρχε τότε. Ο πατέρας μου με όλα αυτά που συνέβησαν τότε, είχε ενοχληθεί πολύ. Ήθελε πάρα πολύ να φύγει. Όμως είχε ποινική ρήτρα.

Σου άρεσε το «Fame Story»;
Μου άρεσε που έβλεπα τον πατέρα μου. Όταν είδα από κάποια στιγμή και μετά ότι δεν υπάρχει σεβασμός, στενοχωρήθηκα κυρίως επειδή στενοχωριόταν και εκείνος.

Το επίπεδο στο «The Voice» είναι καλύτερο από το «Fame Story»;
Καμία σχέση. Και εκεί υπήρχαν ορισμένα άτομα που άξιζαν. Υπάρχουν άτομα από το «Fame Story» που έχουν κάνει καριέρα και δεν θα έπρεπε. Είναι θέμα εποχής. Τότε ο κόσμος ταυτίζονταν πολύ με τα πρόσωπα των εκάστοτε shows. Εδώ όλα τα παιδιά έχουν φωνάρες.

H εποχή τώρα τι προστάζει;
Τον καλλιτέχνη χωρίς περιτυλίγματα. Αυτοί μένουν στον χώρο.