Γιάννης Πλακιωτάκης: «Μου αρέσουν τα ελαφρολαϊκά τραγούδια»

Γιάννης Πλακιωτάκης

«Τα αγαπημένα μου είναι το "Απορώ" και το "Ξεφυλλίζοντας"...»

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης, πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Λασιθίου, συνάντησε την Σάσα Σταμάτη και μίλησαν για πολλά, στην εφημερίδα Παραπολιτικά.

Βλέπω ότι τη φοράτε τη βέρα σας. Συνειδητά τη φοράω. Είμαι ευτυχισμένος και υπερήφανος για τη σύζυγό μου, την Αφροδίτη, και θέλω να το δείχνω.

Να υποθέσω ότι θα θέλατε ένα παιδάκι στην οικογένειά σας; Αυτό θα συμπληρώσει την ευτυχία μας. Η σύζυγός μου έχει από τον πρώτο της σύζυγο ένα παιδί, τον Αρίστο. Εγώ αυτό το παιδί το αισθάνομαι σαν δικό μου. Περνάω πολλές ώρες μαζί του. Είναι καταπληκτικός και έχουμε καταφέρει να γίνουμε φίλοι. Πιστεύω πως η σχέση μας είναι αληθινή και αυτό βοηθάει στη διαμόρφωση μιας θετικής και αρμονικής σχέσης μέσα στο σπίτι.

[dfp_ads id=236982]

Πώς αισθάνεστε όταν αποκαλούν τη σύζυγό σας «Αφροδίτη της Κύπρου»; Ικανοποιούμαι, δεν σας το κρύβω. Γενικά είμαι ένας άνθρωπος ήπιων τόνων. Δεν ενθουσιάζομαι εύκολα. Αλλά για να το λένε πολλοί, μάλλον θα είναι αλήθεια.

Είστε ντυμένος πάντα κομψά. Εσείς ασχολείστε με το τι θα φορέσετε; Μου αρέσει το ντύσιμο, αλλά κυρίως ασχολείται με αυτό η γυναίκα μου. Αυτή θα μου ψωνίσει, αυτή θα με περιποιηθεί. Πάντα μου άρεσε το καλό ντύσιμο, αλλά επειδή η Αφροδίτη έχει φινέτσα και γούστο, εμπιστεύομαι τις επιλογές της.

Έχω μάθει ότι έχετε ταλέντο στο τραγούδι. Ισχύει; Δεν γνωρίζω αν έχω ταλέντο, αλλά όταν βρίσκομαι σε παρέες με καλούς φίλους, μου ζητούν να τραγουδήσω. Αυτό μάλλον κάτι δηλώνει. Η μουσική για εμένα είναι τρόπος ζωής και με χαλαρώνει.

Τι σας αρέσει να τραγουδάτε; Μου αρέσουν τα ελαφρολαϊκά τραγούδια. Τα αγαπημένα μου είναι το «Απορώ» και το «Ξεφυλλίζοντας».

Ασχολείστε με κάποιο άθλημα; Παλιά έπαιζα μπάσκετ. Για πολλά χρόνια ήμουν παίκτης και αρχηγός του Σητειακού Αθλητικού Ομίλου. Τελευταία είχα εγκαταλείψει τη γυμναστική, αλλά τώρα ξεκίνησα πάλι.

Πώς περνάτε τον ελεύθερο χρόνο σας; Τα Σαββατοκύριακα, όταν έχω περισσότερο χρόνο, κάνω περιπάτους μόνος μου ή με τη γυναίκα μου. Μου αρέσει η πεζοπορία, διότι με βοηθάει να χαλαρώνω και να σκέφτομαι καθαρά, ώστε να λαμβάνω σωστές αποφάσεις.