Γιάννης Γιοκαρίνης: «Εγώ έτρεμα περισσότερο στο Voice, μην τυχόν και…»

«Θεωρώ ότι ήταν λίγο υπερβολικά αυτά που είπε ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας.»

Ο τραγουδιστής με αφορμή τη συμμετοχή του στο Voice ως βοηθός του Μιχάλη Κουϊνέλη μίλησε στον Γιάννη Πουλόπουλο και στο περιοδικό Down Town για την εμπειρία του στο show του ΑΝΤ1 αλλά και την απουσία του από τα μουσικά δρώμενα για αρκετά χρόνια.

Μέχρι τώρα οι τηλεοπτικές σας εμφανίσεις ήταν ελάχιστες. Είχατε ενδοιασμούς όταν σας πρότειναν να συμμετέχετε στο «The Voice»;

Δεν πήρα μέρος στο «The Voice» για να φανώ στην τηλεόραση ή να μάθουν το πρόσωπό μου τα νεότερα παιδιά που ίσως ξέρουν τα τραγούδια μου, χωρίς να γνωρίζουν ποιος είναι αυτός που τα ερμηνεύει. Αυτό που μέτρησε περισσότερο σε εμένα ήταν η επιθυμία του Μιχάλη (σ.σ. Stavento) που μου είπε ότι με θέλει για βοηθό του. Στο πρώτο τηλεφώνημα τού είπα ότι χρειάζομαι χρόνο να το σκεφτώ. Τελικά, αποδείχθηκε μία φοβερή εμπειρία και για εμένα τον ίδιο, γιατί είχα την ευκαιρία να έρθω σε επαφή με νέους καλλιτέχνες που έχουν καταπληκτικές φωνές. Δεν κρύβω ότι, πολλές φορές, στο «The Voice» αισθάνθηκα ότι βγαίνω έξω από τα νερά μου. Και μπορώ να πω πως βλέποντας τα παιδιά της ομάδας του Μιχάλη στις πρόβες, να τρέμουν σαν το ψάρι, εγώ έτρεμα περισσότερο, μην τυχόν κάνω λάθος και τα πάρω στο λαιμό μου.

Υπήρξαν συνάδελφοί σας που σας κατέκριναν γι’ αυτή σας την απόφαση;
Κανένας δεν αντέδρασε αρνητικά. Ακόμα κι από σκληροπυρηνικούς συναδέλφους μου, δεν άκουσα άσχημα σχόλια. Το μόνο που θυμάμαι, που είπε κάποιος χαριτολογώντας ήταν: «Άλλατις και στο Voice!» (γελάει).

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας έχει εκφραστεί αρνητικά για το «The Voice», λέγοντας ότι «ξεζουμίζουν τα παιδιά για πέντε μήνες και μετά γυρίζουν σπίτι απογοητευμένα». Συμφωνείτε;
Καταλαβαίνω τον Λαυρέντη, αλλά θεωρώ ότι ήταν λίγο υπερβολικά αυτά που είπε. Γνωρίζοντας το παιχνίδι από μέσα, μπορώ να πω με σιγουριά ότι δεν τάζει κανένας στα παιδιά αυτά λαγούς με πετραχήλια! Συμφωνώ ότι το πιο σημαντικό είναι το επόμενο βήμα, γιατί το να έχει κάποιος καλή φωνή δεν φτάνει! Είναι το σύστημα τέτοιο που το παιδί που τώρα ξεκινάει χρειάζεται σκέψη, αλλά και καθοδήγηση από τους μεγαλύτερους. Αλλά αυτό είναι κάτι που οφείλει να γνωρίζει όποιος θέλει να μπει σε αυτό το χώρο.

Πιστεύετε ότι ο Μιχάλης έχει πιθανότητες φέτος να είναι ο νικητής του «The Voice»;
Και οι τέσσερις coaches έχουν καταπληκτικές φωνές στις ομάδες τους. Από εκεί και πέρα, ο κόσμος είναι αυτός που έχει τον τελευταίο λόγο και θα επιλέξει τον νικητή.