«Γαλιλαίος» ο Γιώργος Λιανός ;

Ετσι, μέχρι την στιγμή που τον Οκτώβριο θα ανοίξει η αυλαία της νέας σεζόν, της σεζόν 2011-2012, πρέπει όλα να έχουν φροντιστεί στην εντέλεια και τα πάντα να είναι έτοιμα. 

 
Ετσι και στον ΑΝΤ1, τρέχυν τώρα τρέχουν, για να προλάβουν να ετοιμάσουν ένα πλήρες τηλεοπτικό μενού, το οποίο και θα μας σερβίρουν – με την καλή έννοια – όλο τον χειμώνα. Απ ΄ότι μαθαίνω ,λοιπόν, οσο αφορά στη νέα τηλεοπτική χρονιά, οι Αντεννικοί φαίνεται πως έχουν μία απίστευτα… παιχνιδιάρικη διάθεση, μια και έχουν σκοπό να πουν το «ναι» σε πολλά νέα τηλεπαιχνίδια, χαμηλού κόστους και πολλής… τρέλας, με τα οποία θέλουν να μπορέσουν να προσεγγίσουν το πολυπόθητο νεανικό κοινό του 15-44.
 
Πάνω, λοιπόν, σε αυτή ακριβώς τη φιλοσοφία, μελετούν μεταξύ άλλων να βγάλουν στον αέρα και το τηλεπαιχνίδι «Γαλιλαίος». Το παιχνίδι «Γαλιλαίος» είναι ένα παιχνίδι ουσιαστικά γνώσεων και δη επιστημονικών γνώσεων, για την παρουσίαση του οποίου μάλιστα ήδη έχει ακουστεί το όνομα του Γιώργου Λιανού. Θυμάστε πως ήταν το πάλαι ποτέ το «Εύρηκα» με τον Αντώνη Καφετζόπουλο; Ε, κάτι τέτοιο… 
 
Με άλλα λόγια; Το συγκεκριμένο τηλεοπτικό πρόγραμμα, το οποίο προβάλλεται ήδη σε εννέα ευρωπαϊκές χώρες, εμπίπτει στην κατηγορία «science­tainment», υπό την έννοια ότι συνδυάζει την επιστήμη με την ψυχαγωγία, καθώς επεξηγεί καθημερινά φυσικά φαινόμενα με διασκεδαστικό τρόπο. Τα βίντεο των επιστημονικών πειραμάτων γυρίζονται στη Γερμανία και στη Γαλλία, γεγονός που μειώνει το κόστος μιας εξ ολοκλήρου ελληνικής παραγωγής.

Νάνσυ Νικολαΐδου