Γ.Αρναούτογλου: «Έχω παχύνει τρώγοντας πουτίγκα μπανάνας…»!

Διαβάστε τι λέει για τις φοβίες του, την τηλεόραση και το πρώτο του βιβλίο

Στη δημοσιογράφο Κάλλια Καστάνη και στο περιοδικό «DOWNTOWN» μίλησε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου

Πες μου αλήθεια: Πόσα cupcakes έφαγες μέχρι να σου πει το «ναι»;

Όχι πολλά! (γέλια) Νομίζουν κάποιοι πως έχω παχύνει απ' τα cupcakes. Το διαψεύδω. Τρώω κάτι άλλο, που είναι το κρυφό μυστικό του μαγαζιού: πουτίνγκα μπανάνα. Δοκίμασέ την και θα με θυμηθείς.

Νομίζω πως, επαγγελματικά, κι εσύ ξεπέρασες ένα φόβο: το τι θα γινόταν αν έμενες εκτός τηλεόρασης…

Ναι, αυτό έγινε πριν από δύο χρόνια όταν αποφασίσαμε από κοινού με το Mega- αν και είχα συμβόλαιο- να μείνω εκτός. Τότε, τους πρώτους τρεις μήνες, φοβήθηκα πάρα πολύ. Είναι πολύ δύσκολο από εκεί που είσαι στην τηλεόραση, στο πρωινό και με τις μηχανές αναμμένες στο φουλ  επί δεκαοχτώ χρόνια, ξαφνικά να κατεβάσεις τον διακόπτη. Στ΄ αλήθεια φοβήθηκα.

Αν είναι έτσι, γιατί έφυγες;

Γιατί θεώρησα πως δεν ήμουν καλός. Δεν είχα πια  να δώσω κάτι, είχα κουραστεί, δεν έλαμπαν τα μάτια μου. Δεν ήταν εύκολο να φύγω- πρέπει να σου πω πως έχασα και πάρα πολλά χρήματα, γιατί το συμβόλαιο που είχα διακόπηκε. Όλοι έλεγαν τότε πως «ο Γρηγόρης πληρώνεται και κάθετα», αλλά σε πληροφορώ πως έπαιρνα ελάχιστα χρήματα, και βέβαια πολύ πιο λίγα από όσα θα έπαιρνα αν συνέχιζα να δουλεύω, έχοντας, έστω μια τυπική παρουσία. Αντ' αυτού προτίμησα να κάτσω σπίτι μου και να ανασυνταχτώ. Φοβήθηκα στην αρχή, μετά όμως αποφάσισα πως ο κόσμος δεν γυρίζει γύρω από μένα. Και πέρασα υπέροχα.

Το ενδεχόμενο να μην είσαι του χρόνου στην τηλεόραση σε φοβίζει;

Όχι, γιατί τώρα ξέρω πως είναι. Το έκανα το πείραμα. Έφυγα από την τηλεόραση όταν μπορούσα να είμαι εκεί. Τι θα κάνω; Στ' αλήθεια δεν ξέρω και δεν θέλω να κάνω σχέδια. Μου φαίνεται αστείο. Τέλος τα σχέδια για μένα. Θέλω να ζω μόνο το τώρα.

Δεν σε βοήθησε το γυαλί να καταπολεμήσεις τους φόβους σου;

Όχι. Το αντίθετο. Η τηλεόραση γέννησε πάρα πολλούς νέους φόβους.

Ποιος ήταν ο μεγαλύτερος; Ο φόβος της αποτυχίας;

Ο φόβος της αποτυχίας υπήρξε στο παρελθόν ένας από τους πιο μεγάλους φόβους μου. Τώρα πια νομίζω πως συμφιλιώθηκα μαζί του. Κάποτε με πείραζε. Κάποτε μια εκπομπή με κακά νούμερα τηλεθέασης θα μπορούσε να με ρίξει μια ολόκληρη εβδομάδα. Τώρα πια δεν το επιτρέπω στον εαυτό μου. Θα στεναχωρηθώ, αλλά θα πω «Οκ, πάμε παρακάτω». Έτσι κι αλλιώς μου μένουν μόνο 22 καλοκαίρια μέχρι τα 60 μου- δεν έχω χρόνο να τα σπαταλάω ανούσια».

Διαβάστε ακόμα:

Σε ποιόν είπε ο Γ. Αρναούτογλου : «Γειά σου καπότα μου»

Η καριέρα του Γρηγόρη!

Νικόλ Κοτόβος: Η επιχειρηματίας που έκλεψε την καρδιά του Γρηγόρη