Φωτεινή Πιπιλή κατά Μητροπολιτών: «Δεν μπορούν να απειλούν και να τρομοκρατούν…»

«Ο σύντροφος του συγχωρεμένου του Μηνά Χατζησάββα…».

Καλεσμένη της Τατιάνας Στεφανίδου ήταν η δημοσιογράφος Φωτεινή Πιπιλή, η οποία δήλωσε υπέρ του συμφώνου συμβίωσης και μίλησε κατά των Μητροπολιτών Αμβρόσιου και Άνθιμου.

«Ασχολούμαι με το σύμφωνο συμβίωσης από τότε που ήμουν απλός δημοσιογράφος. Ασχολήθηκα πάρα πολύ και στη ΝΔ για να αρχίσουν σιγά σιγά να το δέχονται. Το σύμφωνο δεν έχει να κάνει με την επίσημη θρησκεία του κράτους μας, δεν έχει να κάνει με ατομικές αξίες που έχει ο καθένας μας. Έχει να κάνει με τα αναφαίρετα δικαιώματα στα περιουσιακά, στα κληρονομικά και λοιπά θέματα μεταξύ δύο ομοφυλοφίλων. Ο σύντροφος του συγχωρεμένου του Μηνά Χατζησάββα είπε το αυτονόητο: “καλώς η κακώς εγώ ήμουν ζευγάρι με τον Μηνά”. Ο άνθρωπος έπαθε μια πολύ βαριά ανήκεστη βλάβη. Ο άνθρωπος που αγαπούσε ήταν ακριβώς ο σύντροφός του. Αλλά για να πάει ο οποιοσδήποτε να τον δει στην εντατική, δεν μπορείς να πας αν δεν έχεις σχέση νομική αναγνωρισμένη, πρέπει να είναι της στενής οικογένειας.

Η εκκλησία έχει απόλυτο δίκιο να αντιδρά και να εκφράζει την αντίρρησή της ως προς το θρησκευτικό μέρος της ιστορίας. Δεν μπορεί όμως η εκκλησία όπως κάνουν ορισμένοι ακραίοι μητροπολίτες, δημόσια να απειλούν και να τρομοκρατούν βουλευτές, όπως και κάνουν. Είναι απαράδεκτο να βγαίνει μητροπολίτης και να λέει “όποιος βουλευτής της περιφέρειας που είμαι μητροπολίτης ψηφίσει τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, θα του κόψω την καλημέρα, θα τον καταραστώ”. Δεν είναι ωραία πράγματα».