Φως στο Τούνελ: Τα στοιχεία μιλάνε για το διπλό φονικό στις Σέρρες

Τι συνέβη το μοιραίο απόγευμα στο σπίτι της σφαγής;

Συγκλονισμένη είναι τους τελευταίες τέσσερις μήνες η κοινωνία των Σερρών, έπειτα από την αποκάλυψη της δολοφονίας δύο ανδρών και συγκεκριμένα, πατέρα και γιου. Το βράδυ της Τρίτης 28 Ιουλίου 2015, η 25χρονη φαρμακοποιός αντίκρισε δολοφονημένους μέσα στο ίδιο τους το σπίτι τον πατέρα και τον αδελφό της. Ο Δημήτρης Αφείδης 71 χρόνων, συνταξιούχος φαρμακοποιός και ο 27χρονος γιος του Γιώργος , κείτονταν νεκροί σε μικρή απόσταση μεταξύ τους μέσα σε μια λίμνη αίματος, έχοντας δεχτεί ο καθένας κοντά τριάντα μαχαιριές. Τα φονικά όπλα δεν βρέθηκαν ματωμένα στον τόπο του εγκλήματος, ενώ στο σπίτι δεν υπήρχαν ίχνη διάρρηξης.

Δείτε εδώ τι είπαν οι γείτονες της οικογένειας. Τι άκουσαν εκείνο το απόγευμα;

Σύμφωνα με την κόρη του, ο Δημήτρης Αφείδης όταν έφυγε εκείνο το μεσημέρι από το φαρμακείο, είχε στην τσέπη του ένα σεβαστό χρηματικό ποσό. Τα χρήματα αυτά δεν βρέθηκαν. Λίγες μέρες μετά το διπλό φονικό, κάποιος διέρρηξε τις αποθήκες στο εξοχικό σπίτι της οικογένειας που βρίσκεται έξω από τις Σέρρες. «Τα στοιχεία βρίσκονται στον τόπο του εγκλήματος και πρέπει να τα κάνουμε να μιλήσουν. Η μελέτη των ιχνών του αίματος και η κατανομή τους στο χώρο, μπορούν να δώσουν στοιχεία για τον αριθμό των συμμετεχόντων στο συμβάν, τις κατευθύνσεις που ακολούθησαν και τελικά μια εικόνα για το τι έγινε», είπε στην εκπομπή ‘Φως στο Τούνελ’ ο γενετιστής Γιώργος Φιτσιάλος.

Η νεαρή Μαριαλένα περιέγραψε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τον εφιάλτη που βίωσε εκείνο το μοιραίο απόγευμα. Ήταν στο φαρμακείο και όσο περνούσε η ώρα άρχισε να ανησυχεί γιατί ο πατέρας της δεν είχε εμφανιστεί όπως συνήθιζε , ούτε απαντούσε στις κλήσεις της. Μαζί με την φίλη του πατέρα, πήγαν σπίτι κατά τις 21:20. Έφτασαν γύρω στις εννέα και είκοσι. Το αμάξι του ήταν παρκαρισμένο απ’ έξω και από τον επάνω όροφο φαινόταν μόνο το φως της τηλεόρασης που τρεμόπαιζε. Η νεαρή γυναίκα μπήκε στο σπίτι και αντίκρισε τον αδελφό της και τον πατέρα της μέσα στα αίματα.

Δείτε εδώ όσα αποκάλυψε η κόρη και αδελφή των θυμάτων.

Τα ερωτήματα πλέον είναι πολλά. Ποιος ήταν ο άγνωστος νεαρός που χτύπησε το κουδούνι της οικογένειας, περίπου δύο εβδομάδες πριν το φονικό, και ζητούσε να ενημερώσει τους ενοίκους για τη δράση ενός συλλόγου. Δεν κρατούσε τσάντα ούτε κάποια ενημερωτικά φυλλάδια. Το μεγάλο ερωτηματικό για τους συγγενείς παραμένει. Ποιος οδήγησε σ’ αυτόν τον άδικο θάνατο πατέρα και γιο; Τι σχέση έχουν οι φήμες που τελευταία κυκλοφόρησαν ότι ο Αφείδης έκρυβε στο σπίτι του μεγάλο χρηματικό ποσό;

Πηγή: anikolouli.gr