Φαίη Μαυραγάνη: «Έχω δεχτεί πισώπλατα μαχαιρώματα…»

«Ήταν γυναίκα σε διευθυντικό πόστο...»

Συνδυάζει τον δυναμισμό που απαιτεί η παρουσίαση ενός ενημερωτικού μαγκαζίνο, όπως το «Τώρα ό,τι συμβαίνει» στο κανάλι Epsilon, με την τρυφερότητα και τη συντροφικότητα που χρειάζεται η οικογένεια που έχει δημιουργήσει μς τον Νίκο Μάνεση. Η Φαίη Μαυραγάνη μίλησε στην εφημερίδα Real και στην Πολυξένη Καραμίχα για «μαχαιρώματα» στο χώρο αλλά και για παρεμβάσεις στη δουλειά της…

Η τηλεόραση είναι σκληρός χώρος. Έχεις βιώσει μαχαιρώματα, ανταγωνισμό κλπ;

Τα έχω νιώσει πάρα πολύ έντονα. Κυρίως το ξεκίνημα είναι πολύ άγριο και δύσκολο. Το ένιωσα αυτό για πάρα πολλά χρόνια και με πισώπλατα, αλλά και με κατά πρόσωπο μαχαιρώματα. Υπήρχαν περιπτώσεις, δηλαδή, που μου έλεγαν κατά πρόσωπο: «Εγώ εσένα θα σε φάω. Θα σε εξαφανίσω».

Και πως αντέδρασες;

Ήταν γυναίκα σε διευθυντικό πόστο. Δεν έχεις και πολλά περιθώρια να ελιχθείς. Αν είσαι 22 χρονών και σου λέει η διευθύντρια σου «δεν σε γουστάρω, θα σε φάω» ε, τι να κάνεις; Απλώς πιστεύω πως αυτό γυρίζει. Δηλαδή, το ίδιο πρόσωπο μου τηλεφώνησε έπειτα από χρόνια, όταν ήμουν στον ΑΝΤ1, για να μου ζητήσει ρουσφέτι. Η ζωή κάνει κύκλους.

Τι σε τρομάζει σε αυτή τη δουλειά;

Τώρα πια, σχεδόν τίποτα.

Έχεις δεχθεί πολιτικές παρεμβάσεις;

Ναι, θα ήταν ψέματα να πω πως δεν έχω δεχθεί παρεμβάσεις. Και στο πολιτικό και σε άλλα ρεπορτάζ. Έχω μια αρχή μέσα μου που την είχα από όταν ξεκίνησα. Στο μέτρο και στον βαθμό που μπορώ να αυτολογοκρίνομαι και να αυτοπεριορίζομαι. Και αυτό επειδή δε μου αρέσει να δέχομαι παρεμβάσεις και εντολές. Δεν είμαι από αυτούς που δέχομαι είτε να με προσβάλλεις, είτε να με πιέζεις. Δηλαδή, μπορώ να αντιδράσω περίεργα.

Όλο αυτό έχει κόστος;

Αρκετές φορές. Οι άνθρωποι που έχουν τακτική, που στήνουν σχέσεις με το δούναι και λαβείν, έχουν πολύ καλύτερη εξέλιξη από εμένα που δεν το έχω. Νομίζω πως αν το είχα, θα έκανα πολύ διαφορετικά πράγματα.

Έχεις δεχθεί ποτέ ρατσισμό λόγω φύλλου;

Αν θεωρούνται ρατσισμός και οι σεξουαλικοί υπαινιγμοί από κάποιον ανώτερο ή επίθεση σαφέστατα. Και από πρόσωπα που αν έλεγα τα ονόματα, θα γινόταν σεισμός. Αλλά όπως αντιλαμβάνεσαι; δεν μπορώ να τα πω.