Έξι νέες εκπομπές κάνουν πρεμιέρα στην ΕΡΤ3

Ανανεώνεται το πρόγραμμα της ΕΡΤ3 με ενημέρωση και ψυχαγωγία

Με έξι νέες εκπομπές, πέντε ενημερωτικές και μία ψυχαγωγική, ενισχύεται το πρόγραμμα της ΕΡΤ3 από τη Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2015.

Συγκεκριμένα, καθημερινά, από Δευτέρα ως Παρασκευή, από τις 11:00 έως τις 12:30 στην οθόνη της ΕΡΤ3 έρχεται το νέο μαγκαζίνο «Καθημερινά και απλά» με την Έλσα Ποιμενίδου και τον Χάρη Αρβανιτίδη. Στην αρχισυνταξία είναι η Τζένη Ευθυμιάδου, στη σκηνοθεσία η Βούλα Κωστάκη και στη διεύθυνση παραγωγής ο Κώστας Γκουντίνας.


Τη Δευτέρα, στις 22:00, κάνει πρεμιέρα και το «Press-ing» με τον Τάσο Σταμπουλή. Η εβδομαδιαία αθλητική εκπομπή που φιλοδοξεί να «μαρκάρει» στενά την αθλητική επικαιρότητα και να αναδείξει όλες τις πτυχές της. Με καλεσμένους στο στούντιο, απευθείας συνδέσεις, έρευνες και αφιερώματα, αλλά και συνεντεύξεις που ξεφεύγουν από τα όρια του αθλητισμού η νέα αθλητική εκπομπή καλύπτει όλο το αθλητικό φάσμα της χώρας. Η σκηνοθεσία είναι της Νίκης Ιντζέ και η διεύθυνση παραγωγής Πέτρου Μόδη.

Ακολουθεί στις 23:00 η εβδομαδιαία εκπομπή «Μιλάμε Ελεύθερα» με τον Χάρη Αρβανιτίδη. Με εκ βαθέων συζητήσεις με δημοφιλείς προσωπικότητες και ανθρώπους που έχουν να «αποκαλύψουν» πολλές και άγνωστες πτυχές για το έργο και την πορεία της ζωής τους, χωρίς στεγανά και προκαταλήψεις με επίκεντρο τον άνθρωπο και με ατμοσφαιρικά γυρίσματα σε εξωτερικούς χώρους και χαρακτηριστικά σημεία της Θεσσαλονίκης. Καλεσμένη στην πρώτη εκπομπή είναι η Άννα Φόνσου. Η σκηνοθεσία είναι του Νίκου Βεζυργιάννη και η διεύθυνση παραγωγής του Γιάννη Γκρισπάνη.
Την Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2015, στις 22:00, ανοίγει η αυλαία για το «Κοντραπούντο», την εβδομαδιαία εκπομπή της ΕΡΤ3 για τον πολιτισμό. Διαχρονικά και επίκαιρα για την τέχνη, τη δημιουργία, την ψυχαγωγία. Για τα μικρά και τα μεγάλα της καθημερινότητας. Στην παρουσίαση είναι ο Γιάννης Τσολακίδης και ο Πάρις Παρασχόπουλος και στη σκηνοθεσία ο Γιώργος Μπότσος.

Στις 23:00, κάθε Παρασκευή, μεταδίδεται η ενημερωτική εκπομπή «Απέναντι» με τον Χρήστο Γιαννούλη. Η εκπομπή που στέκεται «απέναντι» στις σύγχρονες προκλήσεις, θέτοντας ερωτήματα στους καλεσμένους της για το πολιτικό παρόν και το μέλλον. Μία ώρα με καλεσμένους στο στούντιο και ενημέρωση για τις πολιτικές εξελίξεις. Η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Μπότσου.

Το Σάββατο, 7 Νοεμβρίου, στις 16:00, αρχίζει η εβδομαδιαία ενημερωτική εκπομπή «4 το Σάββατο» με τον Δημήτρη Ντόζη και τη Γεωργία Λοτσοπούλου. Ανασκόπηση των σημαντικότερων γεγονότων της εβδομάδας και καταγραφή της επικαιρότητας. Όλες οι τρέχουσες ειδήσεις και μία διαφορετική ματιά στα γεγονότα της περιφέρειας. Στην αρχισυνταξία είναι ο Κίμων Αθανασιάδης. Σκηνοθετεί ο Γιώργος Μπότσος.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η ενημερωτική εκπομπή «ΕπιΚοινωνία» με τη Θεοδώρα Αυγέρη και τον Δημήτρη Παπαγρηγορίου, καθημερινά από Δευτέρα ως Παρασκευή, από τις 16:00 έως τις 17:30, σε αρχισυνταξία Θεοδώρας Αυγέρη και Σωτήρη Κυρόπουλου.

Επίσης, η αθλητική εκπομπή «Ο Κόσμος των Σπορ» με τον Πάνο Μπλέτσο σε αρχισυνταξία Γιώργου Τραπεζανίδη, Γιάννη Δέλκου και Γιώργου Μίνου μεταδίδεται από Δευτέρα ως Παρασκευή, από τις 18:00 έως τις 18:45 και ο «Καιρός» με τον Σάκη Αρναούτογλου, καθημερινά από τις 18:45 έως τις 19:00.

Στην ενημερωτική ζώνη των 22:00 συνεχίζονται κάθε Τρίτη η «Υγεία» με τη Λέλα Κεσίδου, κάθε Τετάρτη το «Αντιδραστήριο» του Στέλιου Νικητόπουλου και του Πάνου Κάσαρη και κάθε Πέμπτη το «Allert3» με τη Χριστίνα Σιγανίδου.