Εύη Φραγκάκη: «Στην τηλεόραση οι κακοί παίκτες φαίνονται νωρίς»

Η δημοσιογράφος μιλάει για το «διαζύγιο της με τον ΑΝΤ1 έπειτα από εννέα χρόνια συνεργασίας»

Εκμυστηρεύεται αν ήταν προετοιμασμένη για αυτό και ποια ήταν τα πρώτα της συναισθήματα σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Real και στην Πολυξένη Καραμίχα.

Τι δεν πήγε καλά σε αυτή τη συνεργασία;

Για να είμαι απολύτως ακριβής πήγαν όλα κατ' ευχήν σε αυτή τη συνεργασία. Από την πρώτην ημέρα εώς και τη λήξη της εξελίχθηκαν όλα όπως έπρεπε, ώστε και να βγει ωφέλιμο τηλεοπτικό αποτέλεσμα και για εμένα ατομικά αλλά και για το κανάλι. Να μάθω ακόμα περισσότερα πράγματα για τους ανθρώπους και τον τρόπο που σκέφτονται και κινούνται – θετικό ή μη, να εκτιμήσω τη λέξη «μπέσα» από συναδέλφους που δεν περίμενα, να επιβεβαιωθώ για όσους δεν τη γνωρίζουν ως λέξη και βεβαίως να κάνω όμορφες φιλίες, που όπως φαίνεται θα αντέξουν στον χρόνο.

Το περίμενες; Ήσουν προετοιμασμένη;
Από την πρώτη ημέρα που εργάστηκα ως δημοσιογράφος, στην ηλικία των 18 χρονών, οι εμπειρότεροι συνάδελφοι με προετοίμαζαν για το εφήμερο αυτής της δουλειάς. Και η αλήθεια είναι ότι το διαρκέστερο κομμάτι της εώς τώρα πορείας μου το διήνυσα στον ΑΝΤ1, συμπληρώνοντας εννέα ολόκληρα χρόνια εκεί. Οπότε ναι, είμαι ανέκαθεν προετοιμασμένη ότι όλα τριγύρω αλλάζουν. Και για το χρονικό σημείο, στο οποίο συνέβη, ήμουν παράλληλα προετοιμασμένη και λόγω σχετικών συζητήσεων και αφουγκραζόμενη τη γενικότερη κατάσταση.

Εύη Φραγκάκη: Με τον νέο της έρωτα στην Πάρο

Πώς ένιωσες;
Καμία έκπληξη, απόλυτη ψυχραιμία και ανάγκη ανανέωσης με αστείρευτη όρεξη για νέα πράγματα στο χώρο της δουλειάς μου.

Είχες πει ότι ένιωθες τον ΑΝΤ1 σαν το σπίτι σου. Ένιωσες προδομένη;
Καθόλου και ποτέ. Είμαι τυχερή που έζησα και πολύ όμορφες και αρκετά δύσκολες στιγμές μέσα στο κανάλι, κυρίως επειδή με εξέλιξαν ως χαρακτήρα και με ωρίμασαν σε απίστευτο επίπεδο και όσον αφορά τις συνεργασίες μου, αλλά και τα σχτεικά με την προσέγγιση στους ανθρώπους και τις αντιδράσεις τους.

Τελικά η τηλεόραση είναι σκληρό «παιχνίδι»;
Όχι πιο σκληρό από τις υπόλοιπες μορφές δημοσιογραφίας, ούτε ενδεχομένως πιο σκληρό από τους άλλους χώρους του ιδιωτικού τομέα. Πιθανόν, μάλιστα να μην φτάνει να γίνεται τόσο σκληρό το παιχνίδι στην τηλεόραση, διότι οι «κακοί παίκτες», που θέλουν να ταράξουν τη ροή των πραγμάτων, είναι συνήθως και πολύ ανυπόμονοι, άρα φαίνονται νωρίς και προλαβαίνεις να οχυρωθείς.