ΕΡΤ: Διέκοψαν τη μετάδοση αγώνα βόλλεϋ λίγο πριν το τέλος!

Σκληρή ανακοίνωση από τον ΑΟ Μαρκοπούλου - Απάντηση της ΕΡΤ

Για την απίστευτη διακοπή που έκανε η ΕΡΤ την ώρα του αγώνα βόλλεϋ γυναικών Άρης – Μαρκόπουλο την περασμένη Κυριακή, ο ΑΟ Μαρκοπούλου εξέδωσε δριμύτατη ανακοίνωση και καλεί την ΕΟΠΕ μαζί με τα περισσότερα σωματεία να καταγγείλουν τη σύμβαση με την κρατική τηλεόραση και να διεκδικήσουν αποζημίωση.

H ανακοίνωση του Μαρκόπουλου

«Αν και αντιμετωπίσαμε αρχικά με επιφύλαξη την πρόταση του προέδρου της ΕΟΠΕ Αχιλλέα Μαυρομάτη για την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων στην κρατική τηλεόραση, δώσαμε τελικά τη συγκατάθεση μας, παρότι η Ομοσπονδία είναι υποχρεωμένη να πληρώνει ποσόν 2 – 3.000 ευρώ για την παραγωγή κάθε αγώνα.

Πήραμε μάλιστα τις διαβεβαιώσεις ότι θα υπογραφούν συμβόλαια, θα τηρηθούν οι όροι της συμφωνίας, δεν θα υπάρξει καταστρατήγηση και όλα θα πάνε ρολόι, αν και στο παρελθόν άλλα συμφωνούσαμε με την ΕΡΤ και άλλα γινόταν στην πράξη.

Και πριν… αλέκτωρ φωνήσαι τρις, ανατράπηκαν τα αυτονόητα. Η τηλεοπτική κάλυψη ενός αγώνα ως το τελευταίο σφύριγμα. Η μετάδοση του παιχνιδιού Άρης- Α.Ο.Μαρκοπούλου Revoil διακόπηκε, κι ενώ η αγωνία ήταν στο κατακόρυφο και το σκορ είχε φτάσει στο 2-2 σετ και 14-14 στο ται μπρεικ!

Κι όλα αυτά για να μεταδώσουν από τη Γλασκόβη, όχι την προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια που παρεμπιπτόντως κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους και τον συγχαίρουμε, αλλά την προθέρμανση του Κινέζου Σάι. Και την έδειχναν επί ένα δεκάλεπτο, ενώ μπορούσαν να περιμένουν ένα τρίλεπτο για να τελειώσει η συνάντηση της Θεσσαλονίκης.

Ζητούμε την τιμωρία τους

Εμείς, ως σωματείο της Α1 γυναικών, διαμαρτυρόμαστε έντονα για τη στάση της κρατικής τηλεόρασης και των υπεύθυνων ροής που πήραν αυτή την τραγική απόφαση και ζητούμε την τιμωρία τους. Γιατί πιστεύουμε ότι πρέπει να αξιολογούνται και να λογοδοτούν, όλοι όσοι αμείβονται από τους φόρους μας.

Και καλούμε την ΕΟΠΕ να συμπράξει μαζί μας και να καταγγείλει τη σύμβαση, με την απαίτηση να μας αποζημιώσει η κρατική τηλεόραση με οποιονδήποτε τρόπο.

ΥΓ1: Όταν δυο πλευρές συνεργάζονται εξυπακούεται ότι πρέπει να συναντώνται, να συζητούν και να λύνουν τα προβλήματα. Εδώ και πολλές εβδομάδες ο υπεύθυνος της κρατικής τηλεόρασης Λάμπης Ταγματάρχης, αρνείται να συναντήσει την τριμελή επιτροπή της Α1 γυναικών, παρουσία του προέδρου της ΕΟΠΕ, Αχιλλέα Μαυρομάτη, όπως είχαν συμφωνήσει οι δυο τους.

Και φυσικά η παραγωγή του αγώνα Άρης- A.O. Μαρκόπουλο Revoil πρέπει να πληρωθεί από την ΕΡΤ και όχι από την ΕΟΠΕ.

Κοινό μέτωπο

ΥΓ2: Την παραπάνω επιστολή την έλαβαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όλοι οι εκπρόσωποι των σωματείων της Α1 Εθνικής κατηγορίας ακριβώς μετά το ΜΑΥΡΟ που έπεσε στον αγώνα στον οποίο λάμβανε μέρος η ομάδα του ΑΟ Μαρκοπούλου Revoil την οποία έχω την τύχη να εκπροσωπώ.

Αμέσως έδωσαν την σύμφωνη γνώμη τους για το περιεχόμενο της επιστολής τα σωματεία του Αίαντα Ευόσμου, της Ηλιούπολης, του Άρη καθώς και του Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΑΕΚ πλην όμως οι τρείς τελευταίοι δεν έχουν υπογράψει με την κρατική τηλεόραση και για αυτό τον λόγο απλά συμπαραστέκονται στην εύλογη διαμαρτυρία μας.

Τα υπόλοιπα σωματεία πλην του Πορφύρα που για δικούς του, απολύτως σεβαστούς λόγους δεν ήθελε την δημοσιοποίηση της παρούσας επιστολής άμεσα, δεν έχουν προλάβει να μας κάνουν γνωστές τις θέσεις τους. Ελπίζουμε και τους παρακαλούμε να το κάνουν είτε συμφωνούν είτε διαφωνούν με το περιεχόμενο της.

Για επίλογο και τιμώντας την μνήμη του Τάσου Λειβαδίτη που έφυγε από την ζωή πριν από 27 χρόνια και 2 ημέρες αναφέρουμε κάτι δικό του ‘’ Αμαρτία μας ότι ζητήσαμε τόσα πολλά, το έγκλημα μας ότι πράξαμε τόσα λίγα».»

Η απάντηση της ΕΡΤ

Σε απάντηση και της ανακοίνωσης που εξέδωσε η διοίκηση της ομάδας Βόλεϊ Γυναικών του ΑΟ Μαρκόπουλου, καθώς και δημοσιευμάτων σχετικά με τη μετάδοση από τη δημόσια τηλεόραση του αγώνα με τον Άρη, το Γραφείο Τύπου της ΕΡΤ επισημαίνει τα ακόλουθα:

1. Την τηλεοπτική παραγωγή μεταδόσεων των αγώνων της Α1 Γυναικών έχει αναλάβει η ΕΟΠΕ, η οποία είναι υπεύθυνη για τη μίσθωση κυκλώματος από πάροχο και τη διανομή του σήματος στην ΕΡΤ.

2. Όσον αφορά στη μετάδοση του συγκεκριμένου αγώνα, η Ομοσπονδία μίσθωσε δορυφορικό κύκλωμα διάρκειας 130 λεπτών με επέκταση 30 ακόμα λεπτών, χρόνος ο οποίος εν τέλει δεν ήταν επαρκής για την κάλυψη των τελευταίων κρίσιμων λεπτών του αγώνα. Πρέπει δε να προστεθεί, ότι λόγω της φύσης του αθλήματος (μη καθορισμένη διάρκεια αγώνων) είθισται ως καλή πρακτική από τους διαχειριστές της τηλεοπτικής παραγωγής αγώνων βόλεϊ – εν προκειμένω την ΕΟΠΕ – η μίσθωση κυκλώματος για επαρκές χρονικό διάστημα προς αποφυγή πρόωρης διακοπής μετάδοσης. Η πρακτική αυτή δεν ακολουθήθηκε από την ΕΟΠΕ, με αποτέλεσμα τη διακοπή του κυκλώματος και, ως εκ τούτου, το «βίαιο» κλείσιμο της μετάδοσης του αγώνα.

3. Προξενούν απορία οι αναφορές στην ανακοίνωση της ΑΟ Μαρκόπουλου σχετικά με υποχρέωση της ΕΡΤ να καταβάλει το κόστος για τη μετάδοση του αγώνα με τον Άρη. Αν μη τι άλλο, οι συντάκτες της ανακοίνωσης έπρεπε πρώτα να είχαν έλθει σε επαφή με την Ομοσπονδία τους, προκειμένου να ενημερωθούν για τους όρους της συμφωνίας με την ΕΡΤ. Σε περίπτωση δε που αυτό δεν ήταν εφικτό για διάφορους λόγους, οι υπεύθυνοι της ομάδας μπορούσαν να επικοινωνήσουν με τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΡΤ για να λάβουν υπεύθυνη και αξιόπιστη πληροφόρηση.

4. Η Διοίκηση της ΕΡΤ ουδέποτε έχει αρνηθεί συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΕΟΠΕ, αντιθέτως έχουν πραγματοποιηθεί αλλεπάλληλες συναντήσεις με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας.

Η δημόσια ραδιοτηλεόραση στηρίζει με κάθε πρόσφορο τρόπο τον ελληνικό αθλητισμό, ακολουθώντας διαφανείς διαδικασίες και σεβόμενη το δημόσιο χρήμα. Οι αναπόδεικτες κατηγορίες που εκτοξεύονται εναντίον της, αποσκοπούν μόνο στη δημιουργία στρεβλών εντυπώσεων.