Επώνυμοι Έλληνες στο πλευρό Ολυμπιακού – Παναθηναικού!

Η μεγάλη Μάχη των δυο ομάδων!

Το πάθος για το μπάσκετ δεν κάνει διακρίσεις ακόμα και στους διασήμους που έχουν εκφράσει τον θαυμασμό τους για την αγαπημένη τους ομάδα! 

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει σήμερα την ισπανική Μπαρτσελόνα στον ημιτελικό του φάιναλ φορ στην Ευρωλίγκα και σύμφωνα με την προϊστορία, σε σύνολο 13 αγώνων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν 4 νίκες και 9 ήττες.

 Στο πλαίσιο του φάιναλ φορ, οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί στον τελικό του 1997, ο οποίος διεξήχθη στο «Παλαέουρ» της Ρώμης. Εκεί οι Ολυμπιακοί νίκησαν 73-58 τους «μπλαουγκράνα» και κατέκτησαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους το τρόπαιο, έχοντας ως πρώτο σκόρερ τον Ντέιβιντ Ρίβερς με 26 πόντους.

Από την άλλη ο μεγάλος αιώνιος αντίπαλος του Ολυμπιακού, ο Παναθηναικός την Κυριακή θα αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην πρώτη μεγάλη μάχη της ημέρας, με φόντο την πρόκριση στον τελικό του Final 4 της Ευρωλίγκας. Ο Παναθηναϊκός θα έχει στο πλευρό του περίπου 4.000 φίλους του, ενώ γύρω στους 3.000 θα είναι οι εκδρομείς της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Σύμμαχος και οδηγός του “τριφυλλιού”, η παράδοση που έχει κόντρα στους Ρώσους. Τέσσερις φορές βρέθηκαν αντιμέτωπες οι δύο ομάδες σε Final 4 και στις τέσσερις οι Ρώσοι πήγαν σπίτι τους.

Το 1996 στο Παρίσι, το 2005 μέσα στο σπίτι τους, στη Μόσχα, το 2007 στην Αθήνα και το 2009 στο Βερολίνο με τις δύο τελευταίες προκρίσεις να οδηγούν και σε κατάκτηση τροπαίου τον Παναθηναϊκό

Πολλές φορές έχουμε δει στα γήπεδα αναγνωρίσιμα πρόσωπα με κόκκινα, πράσινα και κίτρινα κασκόλ, που δεν περιμέναμε να βλέπουν φανατικά “μπάλα”. Κάποιοι είναι γνωστοί ποδοσφαιρόφιλοι, κάποιοι άλλοι δεν μιλούν συχνά για τις οπαδικές τους προτιμήσεις, ενώ υπάρχουν και αρκετοί που από απλοί οπαδοί, δεν δίστασαν να εμπλακούν στα διοικητικά της αγαπημένης τους ομάδας. Ας δούμε λοιπόν μερικούς διάσημους Παναθηναικούς και Ολυμπιακούς!

Παναθηναικοι είνα οι: Άννα Βίσση, Θάνος και Ανδρέας Μικρούτσικος, Στέλιος Διονυσίου, Αλέκα Παπαρήγα, Θάνος Πετρέλης, Πάυλος Τσίμας, Αιμίλιος Χειλάκης, Κώστας Καραμανλής, Γιάννης Ζουγανέλης

Σοφία Αλιμπέρτη, Έμυ Λιβανίου, Γιάννης Πάριος, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Πέτρος Φιλιππίδης,  Λιάνα Κανέλλη, Αλέξης Τσίπρας, Ιωάννα Πηλιχού, Άλκης Κούρκουλος, Μάνος Ξυδούς,  Χρήστος Σωτηρακόπουλος κ.α.

Ολυμπιακοί είναι οι:  Χρήστος Φερεντίνος, Σοφία Παυλίδου, Γιώργος Λιάγκας, Μιμης Ανδρουλάκης, Τέρενς Κουίκ,

Ολυμπία Χοψονίδου, Αντώνης Σαμαράς,  Γιάννης Μπέζος, Κώστας Σκανδαλίδης, Κώστας Κόκλας, Απόστολος Γκλέτσος, Γιάννης Παπαθανασίου, Γιώργος Αλκαίος, Κώστας Γείτονας, Νίκος Βουρλιώτης, 

Κώστας Σόμμερ, Πέτρος Μαντούβαλος, Σάκης Ρουβάς κ.α.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

H γιορτή του ευρωπαϊκού μπάσκετ στην ΕΤ1!