Ενώνονται ANT1 με Alpha και Mega με Star;

Διαβάστε για τις συνενώσεις των καναλιών.

Ανάμεσα στα πολλά σενάρια που ακούγονται είναι οι «ενώσεις» μεταξύ ορισμένων από αυτών, είτε σε τεχνικό πλαίσιο είτε ακόμα και σε πρόγραμμα. Όχι, ότι θα προβάλλουν τις ίδιες εκπομπές, σειρές και ταινίες αλλά, για παράδειγμα, θα χρησιμοποιούν τα ίδια πλάνα σε ρεπορτάζ. Τουτέστιν, αντί ένα γεγονός να καλύπτεται από δύο κανάλια, θα πηγαίνει μία κάμερα με δύο δημοσιογράφους και θα κάνουν το ρεπορτάζ τους… εξ ημισείας!

Στα σενάρια ενοποίησης που κυκλοφορούν αυτόν τον καιρό στο τηλεοπτικό τοπίο, ακούγεται ότι θα υπάρξει κοινή πορεία από τη μία μεριά μεταξύ MEGA και STAR και από την άλλη του ANT1 με τον ALPHA.

Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πηγές, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί επαφές μεταξύ υψηλών στελεχών των καναλιών και έχουν ήδη αρχίσει να δρομολογούνται τα σχέδια συνεργασίας. Οι ίδιες πηγές μάλιστα χαρακτηρίζουν ως αναγκαία τη συνεργασία μεταξύ των καναλιών για να επιβιώσουν από την οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα μας.

Άλλωστε, το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ που ετοιμάζει ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Τηλέμαχος Χυτήρης και αναμένεται να κατατεθεί τους επόμενους μήνες, φαίνεται πως θα ανοίγει το δρόμο για τις συνεργασίες χωρίς να κινδυνεύουν οι άδειές τους. Με το νομοσχέδιο μάλιστα που αναμένεται να κατατεθεί θα ανοίξει κι ο δρόμος για αλλαγές στο MAKEDONIA TV που θα ξεκινήσουν από το όνομά του (με πιο πιθανό το ΑΝΤ1-2) και θα ολοκληρωθούν με κοινό πρόγραμμα μεταξύ των δύο καναλιών.

Εν αναμονή λοιπόν των εξελίξεων που θα πραγματοποιηθούν τους επόμενους μήνες…

Γρηγόρης Μελάς