«Έμενα σε σπίτι φίλου με δανεικά έπιπλα»

Γνωστός τραγουδιστής μίλησε για τα δύσκολα χρόνια που πέρασε.

Ο Πέτρος Master Tempo παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό You και τον Ανδρέα Θεοδώρου και μίλησε μεταξύ άλλων για τις οικονομικά δύσκολες περιόδους που πέρασε, για την κατάθλιψη που έπαθε, ενώ τόνισε πως έχει αναγκαστεί να κάνει ένεση κορτιζόνης στο λαιμό του, προκειμένου να να βγει η φωνή του.

Ζορίστηκες οικονομικά;

Πάρα πολύ και για πολλά χρόνια. Το χαρτζιλίκι μου, το μεροκάματό μου, ακόμα και τα χρήματα από τα πρώτα χρόνια των πετυχημένων lives, όλα πήγαιναν πάλι στη δουλειά μου, σε δίσκους, Cds, μηχανήματα και ότι άλλο χρειαζόμουν για να πάω μπροστά. Προτιμούσα να μην έχω να φάω ή να ντυθώ, αρκεί να έχω αυτά που πρέπει για να παίξω ή για να φτιάξω τη μουσική μου!

Όταν πήγες να σπουδάσεις ηχοληψία στη Θεσσαλονίκη;

Έπρεπε να τα πληρώνω όλα μόνος μου και έψαχνα για να βρω δουλειά. Άπειρες φορές το γεύμα της ημέρας ήταν ένας γύρος σουβλάκι και τέλος. Άρχισα από το μηδέν να παίζω DJ σε καφετέρειες για σχεδόν τίποτα, έμενα σε σπίτι φίλου με δανεικά έπιπλα και με ζέστη από σόμπα υγραερίου από δωμάτιο σε δωμάτιο, πάλι καλά που δεν ανατινάχτηκε!

Κατάθλιψη πέρασες;

Η δουλειά μας είναι πολύ σκληρή. Για καθεμιά χαρά μπορεί να σου δώσει 10 λύπες. Και ναι, πέρασα κατάθλιψη. Η πίεση και οι καθημερινές αποφάσεις ζωής και θανάτου για την καριέρα σου σε κάνουν να τα δίνεις όλα εκεί και τελικά να χάνεις φίλους και σχέσεις, γιατί και αυτοί χρειάζονται χρονική και συναισθηματική επένδυση. Στη δουλειά μας έχω ζήσει «πόλεμο» σε σημείο να θέλουν κάποιοι να βρεθώ εκτός της μουσικής για να υπάρξουν εκείνοι!

Ποιο είναι το πιο δύσκολο που έχεις περάσει σε αυτήν τη δουλειά;

Πολλά! Μια φορά χρειάστηκε να κάνω ένεση κορτιζόνης στο λαιμό μου επειδή δεν έβγαινε η φωνή μου και δεν ήθελα να απογοητεύσω το κοινό ακυρώνοντας τη συναυλία. Έχω τραγουδήσει με νάρθηκα καθισμένος σε σκαμπό. Έχει τύχει να είμαι σε περιοδεία Πρωτοχρονιά με -10 βαθμούς, να μην έχουμε θέρμανση στο δωμάτιο και να έχουμε παγώσει. Πάλι, όμως, πρέπει να βγεις με χαμόγελο και να διασκεδάσεις τον κόσμο που θα έρθει να σε δει.