Ελληνίδα παρουσιάστρια κέρδισε 100.000 ευρώ σε τηλεπαιχνίδι και τα έδωσε σε φιλανθρωπίες!

Η συγκινητική της κίνηση...

Πρόσφατα στον Εκατομμυριούχο της σουηδικής τηλεόρασης, η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Αλεξάνδρα Πασχαλίδου απαντώντας σε όλες τις ερωτήσεις κέρδισε ένα εκατομμύριο κορόνες, περίπου 100.000 ευρώ. Χωρίς να το σκεφτεί καθόλου, πρόσφερε τα χρήματα σε μια φιλανθρωπική οργάνωση που στηρίζει τις γυναίκες στη Λωρίδα της Γάζας και σε άλλες εμπόλεμες ζώνες, όπως γράφει το περιοδικό People. 

Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που ενισχύει αδύναμες κοινωνικές ομάδες. Η δράση της εντός και εκτός συνόρων άρχισε από πολύ νωρίς και εκτιμήθηκε αναλόγως. Φέτος, ψηφίστηκε στη Σουηδία ως «Ευρωπαίος Πολίτης της Χρονιάς». Ένας ακόμα τίτλος για εκείνη, που θα τον χαιρόταν διπλά, αν δεν υπήρχε η οικονομική αβεβαιότητα στη χώρα μας, την οποία τόσο εμπεριστατωμένα ανέλυσε στο τελευταίο της βιβλίο Χάος: Ελληνικό Λεξικό της Κρίσης.

Το βιβλίο εκτιμήθηκε, όπως και οι εκπομπές της στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο, που συνεχίζονται και την ερχόμενη σεζόν, μαζί με μια σειρά ντοκιμαντέρ για την Ευρώπη που σχεδιάζει για την κρατική τηλεόραση.