Ελίνα Ακριτίδου: «Μου είπαν… δεν θα σε πάρουμε γιατί κάνεις τηλεόραση»!

«Έχω δει μεγάλο όνομα του θεάτρου, ο οποίος μάλιστα με κατέκρινε συνέχεια, κάτω από την πόρτα του Νίκου Φώσκολου να χτυπά τα κουδούνια στις δέκα το βράδυ για να πάρει ένα ρόλο».

Η Ελίνα Ακριτίδου, μέσα από τη συνέντευξη που δίνει στον Γιάννη Βίτσα για το περιοδικό ΕΓΩ, αναφέρεται στον ρατσισμό που βίωσε επειδή έπαιζε στο σίριαλ του Νίκου Φώσκολου.

Βίωσες ρατσισμό εξαιτίας του ότι πρωταγωνίστησες σε αρκετές καθημερινές σειρές;

Με έσωσε το ότι δεν ήμουν ποτέ ενζενί, ούτε καν όταν ξεκινούσα την καριέρα μου. Αν καθιερωθείς στη συνείδηση του κόσμου ως μια πιτσιρίκα που δεν μπορεί να υποστηρίξει άλλα πράγματα, αυτό μπορεί να σε ακολουθεί μια ζωή. Πέρασα φάσεις που θεωρούσα ότι αδικήθηκα. Δούλευα σκληρά όμως και αγαπούσα αυτό που έκανα.

Υπήρξαν στιγμές στην καριέρα σου δηλαδή που αισθάνθηκες ότι «στιγματίστηκες»;

Ναι. Μην ξεχνάς ότι ξεκίνησα σε μια περίοδο που, αν έπαιζες στην τηλεόραση, δεν επιτρεπόταν να είσαι στο Εθνικό Θέατρο. Έχω πάει φια οντισιόν και η απάντηση ήταν «δεν θα σε πάρουμε γιατί κάνεις τηλεόραση» και μάλιστα από τους ίδιους ανθρώπους που δύο χρόνια μετά παρακαλούσαν για να παίξουν σε ένα σίριαλ. Έχω δει μεγάλο όνομα του θεάτρου, ο οποίος μάλιστα με κατέκρινε συνέχεια, κάτω από την πόρτα του Νίκου Φώσκολου να χτυπά τα κουδούνια στις δέκα το βράδυ για να πάρει ένα ρόλο. προσωπικά όλα αυτά τα θεωρώ δήθεν.