Ελένη Τσολάκη: «Όταν ενημερώθηκα πως η εκπομπή ακυρώνεται…»

«Εκείνη τη στιγμή, χωρίς να ξέρω γιατί, είχα τη διαίσθηση πως η εκπομπή δεν θα γινόταν τελικά.»

Ελένη Τσολάκη και Δημήτρης Παπανώτας θα αναλάμβαναν την καλοκαιρινή εκπομπή του Alpha αυτό το καλοκαίρι, η οποία μάλιστα είχε ανακοινωθεί και επισήμως από το κανάλι. Ωστόσο, οι εξελίξεις που ακολούθησαν, με το δημοψήφισμα να ανακοινώνεται δύο μέρες μετά, η εκπομπή δεν βγήκε ποτέ στον τηλεοπτικό αέρα, αφού τα πρότζεκτ στα τηλεοπτικά κανάλια «πάγωσαν». Η Ελένη Τσολάκη περιέγραψε στο περιοδικό People και στον Γιώργο Πράτανο τις σκέψεις τις όταν έμαθε πως η εκπομπή ακυρώνεται…

Όλες αυτές οι καταιγιστικές εξελίξεις συνέβησαν σε μία περίοδο που ετοιμάζουν να παρουσιάσεις μία καλοκαιρινή εκπομπή στον Alpha.
Είχε ανακοινωθεί επίσημα από το κανάλι, δύο ημέρες πριν την προκήρυξη του δημοψηφίσματος.

Πρέπει να ήταν ένα «μαύρο» Σαββατοκύριακο…
Είχα χαρεί με την καλοκαιρινή εκπομπή και είχαμε αρχίσει να τη δουλεύουμε με πολλή όρεξη. Δεν θα σου πω πως δεν ένιωσα έναν κόμπο στο στομάχι μου, όταν ενημερώθηκα πως ακυρώνεται. Αλλά ειλικρινά, μπροστά σε όλο αυτό που συμβαίνει , το να ακυρωθεί μια καλοκαιρινή εκπομπή είναι το μικρότερο κακό. Από όλο αυτό κρατάω το θετικό, που είναι πως το κανάλι μου με εμπιστεύεται. Μπορεί να μας πρόλαβαν τα γεγονότα, αλλά όλα για κάποιο λόγο γίνονται και αυτό θα φανεί στην πορεία.

Είχες μπει σε μια φάση του στιλ «γιατί να συμβαίνει αυτό; Είχες κάνει σχέδια για την εκπομπή, σε ονειρευόσουν μέσα σε αυτό το concept;
Ναι, είχα στο μυαλό μου όλα όσα έπρεπε να γίνουν και είχαμε ξεκινήσει το «χτίσιμο». Αλλά θέλω να σου πω και αυτό, πολύ ειλικρινά: Ήταν Παρασκευή βράδυ κι εγώ ανέβαινα με το αυτοκίνητο μου στην Θεσσαλονίκη. Μόλις είχα κλείσει το τηλέφωνο με μία συνεργάτιδα με την οποία είχαμε συζητήσει για κάποιες λεπτομέρειες σε ό,τι αφορούσε το πλατό της νέας εκπομπής. Εκείνη τη στιγμή, χωρίς να ξέρω γιατί, είχα τη διαίσθηση πως η εκπομπή δεν θα γινόταν τελικά. Το ένιωθα μέσα μου, ίσως γιατί αντιλαμβανόμουν πως τα πράγματα είναι πολύ τεταμένα. Δεν πειράζει, το όνειρο μου μένει. Το κρατάω στο πίσω μέρος του μυαλού μου και μπορεί να είμαι πολύ πιο τυχερή.