Ελένη Μενεγάκη – Γιάννης Λάτσιος: Δραματική εξέλιξη για τις οικονομικές διαφορές τους

Τι αποφάσισε το δικαστήριο για την "κοινή περιουσία" του πρώην ζευγαριού;

Μέσα στο 2016 θα ξεκινήσουν όλα από το μηδέν για την “κοινή περιουσία” της Ελένης Μενεγάκη και του Γιάννη Λάτσιου, καθώς δύο πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις στέλνουν το πρώην ζεύγος σε νέες δικαστικές μάχες. Αυτές αφορούν τόσο εκείνα που αποκτήθηκαν κατά το κοινό βίο τους όσο και την περίφημη βίλα στα Μελίσσια, την πώληση της οποίας ζητάει με αγωγή του ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του ΑΝΤ1.

Όπως γράφει η Ντέμη Ντάβαρη στην Espresso, το Εφετείο αποφάσισε την επανάληψη της συζήτησης στο ακροατήριο για την επίμαχη αγωγή αλλά και τον διορισμό πραγματογνώμονα αναφορικά με τα αποκτήματά τους. Επίσης, σύμφωνα με άλλη απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου, θα επαναληφθεί η συζήτηση για την τύχη της βίλας στα Μελίσσια.

Η αρχή της κόντρας ξέσπασε όταν ο Γιάννης Λάτσιος αποφάσισε να διεκδικήσει δια της νομικής οδού το μερίδιο της περιουσίας που, όπως υποστηρίζει, αποκτήθηκε κατά το διάστημα που το ζευγάρι ήταν παντρεμένο. Στη 48 σελίδων αγωγή του ζητούσε από την πρώην σύζυγό του να του καταβάλει το ποσό των 1.626.438,90 ευρώ καθώς, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, το χρονικό διάστημα του γάμου τους τη βοήθησε να ανεβάσει την περιουσία της κατά 3.252.877,80 ευρώ, αναλαμβάνοντας ο ίδιος όλες τις οικογενειακές υποχρεώσεις. Η Ελένη Μενεγάκη υποστηρίζει ότι η ίδια κάλυπτε τα έξοδα της οικογένειάς τους, μεταξύ των οποίων τα δίδακτρα των παιδιών, το κόστος συντήρησής του σπιτιού τους στα Μελίσσια και ταξίδια αναψυχής που απολάμβαναν οικογενειακώς.