Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους ο Πιστόριους – Στα 85.000 ευρώ ορίστηκε η εγγύηση

- Ελεύθερος με εγγύηση αφέθηκε ο Όσκαρ Πιστόριους - Ο Δικαστής πείστηκε ότι ο κατηγορούμενος δεν αποτελεί κίνδυνο για τους άλλους και ούτε είναι ύποπτος να διαφύγει - Η οικογένεια της Ρίβα Στέενκαμπ αντέδρασε έντονα στο άκουσμα της απόφασης - Στα 85.000 ευρώ (1 εκ. ραντ) ορίστηκε η εγγύηση

Οι ανατροπές στην υπόθεση του Όσκαρ Πιστόριους συνεχίστηκαν αφού ο Δικαστής δέχτηκε το αίτημα του 26χρονου αθλητή να μείνει ελεύθερος με εγγύηση 85.000 ευρώ (1 εκ. ραντ). Τα 100.000 ραντ θα τα δώσει άμεσα ενώ τις υπόλοιπες 900.000 ραντ θα πρέπει να τα καταβάλει μέχρι την άλλη Παρασκευή.

 

Ο Δικαστής έκρινε ότι ο Όσκαρ Πιστόριους δεν είναι ύποπτος για να διαφύγει, αλλά ούτε αποτελεί κίνδυνο για τους άλλους, ενώ, όπως τόνισε, ο κατηγορούμενος περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τα γεγονότα σε αντίθεση με την κατηγορούσα αρχή που δεν μπόρεσε να αποδείξει τις βίαιες τάσεις του χρυσού Παραολυμπιονίκη.

Οι αντιδράσεις της οικογένειας του θύματος ήταν έντονες αλλά η ουσία είναι ότι ο 26χρονος αθλητής επιστρέφει σπίτι του μέχρι να γίνει η δίκη για το φόνο της Ρίβα Στέενκαμπ.

Διαβάστε περισσότερα στο NEWSIT!