Έκτορας Μποτρίνι: «Την πρώτη φορά που δούλεψα μαζί με τον πατέρα μου…»

Τι λέει ο chef για τον... «Εφιάλτη στην κουζίνα»;

Μετά την τηλεοπτική του αποψή ο chef Έκτορας Μποτρίνι επέστρεψε στην τηλεοπτική κουζίνα με τη νέα εκπομπή «Η μαμά μου μαγειρεύει καλύτερα από τη δική σου» με κεντρικό παρουσιαστή τον Γρηγόρη Αρναούτογλου. Μιλώντας στην Σοφία Χουντάση και στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα ο Έκτορας Μποτρίνι θυμάται τον «Εφιάλτη στην Κουζίνα», αλλά και την πρώτη φορά που συνεργάστηκε με τον πατέρα του.

Έχει συμβεί κάτι ευτράπελο στα γυρίσματα του «Η μαμά μου μαγειρεύει καλυτερα από τη δική σου»;

Μια κοπέλα έβαλε περισσότερο αλάτι από ρύζι στο πιάτο. Γενικά, προσπαθούν να μαγειρέψουν χωρίς την αίσθηση του χρόνου, βάζουν όλα τα υλικά μέσα για να τελειώνουν. Δεν έχουν λογική και δημιουργία στη μαγειρική τους Είναι όλα ανεξέλεγκτα.

Σου έχει λείψει η εκπομπή «Εφιάλτης στην κουζίνα»;

Όχι, ήταν πολύ σκληρό. Ήταν κουραστικό να δουλεύεις τέσσερις μέρες την εβδομάδα 18 ώρες συνεχόμενα. Πας να αλλάξεις και να βελτιώσεις ένα εστιατόριο και δεν σε ακούν, με αποτέλεσμα να τσαντίζεσαι και να τσακώνεσαι με τον κόσμο. Όχι, δεν ήταν τίποτα στημένο. Ακόμα και τώρα έρχεται κόσμος και μου λέει «χαμογέλα λίγο». Όχι, με το φαγητό δεν πρέπει να παίζεις. Δεν γίνεται να πηγαίνει ο πελάτης σε ένα εστιατόριο και ο σεφ να τον κοροϊδεύει. Έχω 18 άτομα κουζίνα, τα καλύτερα υλικά και δεινοπαθούμε. Έρχεται ο τύπος από το διπλανό μαγαζί, έχει τέσσερις Πακιστανούς, παίρνει τα χειρότερα υλικά και έρχεται ο πελάτης και σου λέει «είναι πολύ πιο φθηνός από σένα». Κάνε μας τη χάρη.

Κοιτάζοντας πίσω, υπήρξαν δύσκολες επαγγελματικές στιγμές στην καριέρα σου;

Πολλές. Δεν θα ξεχάσω όταν έκανα την πρώτη ανακαίνιση στο εστιατόριο της Κέρκυρας και περίμενα να δουλέψουμε φουλ γιατί ήταν η περίοδος της Ολυμπιάδας. Πήγε χάλια. Θυμάμαι ότι την πρώτη φορά που δούλεψα μαζί με τον πατέρα μου απολύθηκα 18 φορές. Είναι πολύ καλύτερος από εμένα, αλλά αρρωστημένα τελειομανής.