Ειρήνη Νικολοπούλου: Για να παραμένεις και να είσαι μπροστά χρειαζόταν και «γλείψιμο»…

«Ίσως και να με φοβόντουσαν, γιατί πιστεύω ότι είχα μία δύναμη που...»

Η δημοσιογράφος Ειρήνη νικολοπούλου μίλησε στο περιοδικό YOU και στον Γιώργο Μπέζα αποκαλύπτοντας πισώπλατα μαχαιρώματα…

Γιατί πιστεύετε ότι στην Ελλάδα δεν σας δόθηκαν οι ευκαιρίες που θα έπρεπε;

Εγώ ήμουν καλή στο να πάρω ωραίες συνεντεύξεις, δεν ήξερα όμως καθόλου το star system. Ίσως και να με φοβόντουσαν, γιατί πιστεύω ότι είχα μία δύναμη που ήταν διαφορετική από κάποιων άλλων της εποχής. Εγώ έκανα άλλα πράγματα, διεθνή και τέτοια, που δεν αφορούσαν πολλούς. Στην ουσία ήμουν ακίνδυνη! Γιατί εκείνο που έφερνε το σταριλίκι στα χρόνια όπου ήμουν εγώ στο προσκήνιο, ήταν να κάνεις καλές εκπομπές lifestyle – που εγώ όμως δεν μπορούσα να τις κάνω – ή συνεντεύξεις με τους Έλληνες πολιτικούς. Ωστόσο δεν ήταν για εμένα η ελληνική πολιτική ελκυστική, όσο σνομπ κι αν ακούγεται αυτό.

Δεν είστε καλή στις δημόσιες σχέσεις;
Άλλο δημόσιες σχέσεις κι άλλο να πρέπει να είσαι «ιντριγκαδόρος». Για να παραμένεις και να είσαι μπροστά χρειαζόταν και «γλείψιμο», στο οποίο δεν είμαι καθόλου καλή! Έχανε πολύ την ουσία για να είσαι συνέχεια πρώτη.

Πισώπλατα «μαχαιρώματα» έχετε δεχτεί;
Πάρα πολλές φορές, άπειρα. Από άντρες περισσότερο. Για παράδειγμα, έχω ντυθεί, έχω φτιαχτεί, έχω ετοιμαστεί για να ξεκινήσει η βραδιά των Ευρωεκλογών και δεν βγήκα ποτέ για να υποδεχτώ τους ξένους δημοσιογράφους με τους οποίους θα μιλούσα. Μάλλον ο παρουσιαστής πίστευε πως αν έβγαινα εγώ και μιλούσα 3 – 4 γλώσσες και εκείνος καμία… θα χανόταν!