Είναι ο Σπύρος Πούλης υπέρ της υιοθεσίας παιδιών από γκέι ζευγάρια;

«Η σεξουαλική ζωή του καθενός δεν αφορά κανέναν»

Στο περιοδικό «Λοιπόν» και στη Σίσσυ Μενεγάτου μίλησε ο Σπύρος Πούλης και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις θεατρικές παραστάσεις που παίζει φέτος, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα όσα είπε για το ζήτημα των γάμων γκέι ζευγαριών και την υιοθεσία.

Με αφορμή το ότι φέτος παίζεις ρόλους γκέι, θέλω να σε ρωτήσω, καθώς έχει συζητηθεί πολύ το θέμα για το σύμφωνο συμβίωσης και τους γάμους γκέι ζευγαριών στην Ελλάδα, ποια είναι η δική σου γνώμη;

Νομίζω ότι κολλήσαμε πολύ στο αν θα παντρευτούν τα γκέι ζευγάρια ή αν θα υπάρχει ένα σύμφωνο συμβίωσης. Η ουσία είναι μία: Όταν θέλει κάποιος να είναι με έναν άνθρωπο, να είναι. Δεν με ενδιαφέρει εμένα αν θα είναι συμβόλαιο, σύμφωνο, γάμος. Η ουσία είναι ο γάμος, το να παντρευτούν δύο αγόρια ή δύο κορίτσια; Αισθάνονται να μείνουν μαζί, ας μείνουν. Ο γάμος είναι κάτι διαφορετικό. Το βρίσκω πολύ κακό για το τίποτα όλο αυτό. Νομίζω ότι είναι ανούσια όλα αυτά.

Στην υιοθεσία παιδιών από γκέι ζευγάρια είσαι υπέρ ή κατά;

Δεν ξέρω τι να σου πω. Από τη μία σκέφτομαι ότι υπάρχουν και ζευγάρια -άχρηστα στην κυριολεξία- που κάνουν παιδιά και τα κακοποιούν, τα αφήνουν νηστικά, τα βασανίζουν και μπορεί να πάρει ένα παιδάκι ένα γκέι ζευγάρι και να το έχει καλύτερα και από το να ήταν φυσικό τους παιδί. Ή μπορεί και να είναι χειρότερα. Δεν ξέρεις τι θα τύχει. Δεν ξέρω τι μπορεί να είναι καλό ή κακό για το παιδί. Από την άλλη σκέφτομαι όταν το παιδί πάει σχολείο και είναι υιοθετημένο από ένα γκέι ζευγάρι, πως θα λειτουργήσει όλο αυτό, π.χ. με τους συμμαθητές του. Δεν ξέρω πως περνάει στην ψυχολογία του παιδιού. Είναι πολύ περίεργο και μπερδεμένο όλο αυτό. Σίγουρα πάντως σέβομαι τους γκέι κι έχω οικογενειακούς φίλους που τους εκτιμώ. Η σεξουαλική ζωή του καθενός δεν αφορά κανέναν. Είναι προσωπικό του θέμα.