Έγινε της… Ελλάδας στο δεύτερο debate Ομπάμα-Ρόμνεϊ

Η δεύτερη μονομαχία των δυο υποψηφίων για την προεδρία των ΗΠΑ ήταν πιο κρίσιμη και από την πρώτη. Ο μεν Μπαράκ Ομπάμα έπρεπε να κερδίσει το έδαφος που έχασε στην πρώτη μάχη, ο δε Μιτ Ρόμνεϊ να διατηρήσει τη δυναμική του.

Αυτή τη φορά ο Αμερικανός πρόεδρος ήταν πιο… παθιασμένος. Γενικώς, το debate της Νέας Υόρκης, το δεύτερο κατά σειρά, ανάμεσα σε Ομπάμα και Ρόμνεϊ ήταν γεμάτο αιχμές. Ο απερχόμενος πρόεδρος φαίνεται να κερδίζει το χαμένο έδαφος. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του CBS News, το 37% των ερωτηθέντων τον θεωρεί νικητή ενώ το 30% ψήφισε υπέρ του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου.

Ο Μιτ Ρόμνεϊ δε δίστασε να κατηγορήσει τον Μπάρακ Ομπάμα πως με την πολιτική του θα κάνει τις ΗΠΑ… Ελλάδα, ενώ ο πρόεδρος ανταπάντησε, κατηγορώντας τον πως λέει ψέμματα.

Η οικονομική πολιτική ήταν το βασικό θέμα της αντιπαράθεσης των δυο ανδρών. Και κάπου εκεί, μπλέχτηκε και η Ελλάδα. Ο Μιτ Ρόμνεϊ την… έμπλεξε, όταν κατηγόρησε τον αντίπαλό του πως οδηγεί τις ΗΠΑ στο δρόμο της Ελλάδας μέσω της… διόγκωσης του χρέους.

«Έχουμε τέσσερα συναπτά έτη κατά τη διάρκεια των οποίων είπε ότι το έλλειμμα θα μειωθεί κατά το ήμισυ. Αντί γι αυτό διπλασιάστηκε. Περάσαμε από ένα εθνικό χρέος ύψους 7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε ένα εθνικό χρέος ύψους 16 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό μας βάζει στο δρόμο που ακολουθεί η Ελλάδα» είπε ο Ρόμνεϊ κατηγορώντας τον Ομπάμα για τα αποτελέσματα της τετραετούς οικονομικής πολιτικής του.

Διαβάστε περισσότερα στο NewsIt!